Muharem Garaplija (55) sinoć je u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu kod Sarajeva nožem ubio suprugu Sadžidu (53), nakon čega je pokušao da počini suicid!

Sa teškim povredama je prevezen u UKC u Sarajevu. On je  na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika.

Inače, sin ovog para je alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nesto nije u redu. Pozvani su vatrogasci, koji su preko balkona ušli u stan.

I one najiskusnije policajce zatekao je strašan prizor.

– Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života – izjavio je susjed.

Komšije su potvrdile da su prije zločina čuli lupanje, ali da nisu obračali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci.

Iz  MUP-a KS naveli su da su prilikom uviđaja pronađeni i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela ubistvo.

Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, kako bi se po naredbi tužioca obavila obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navode iz policije.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)