Branislav Stanivuković (43) iz Srpca, osumnjičen je da je polio benzinom i zapalio nevjenčanu suprugu M.M. (33), potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- Osumnjičeni je juče oko 09.30, u mjestu Aleksandrovac, nakon verbalnog sukoba s vanbračnom suprugom oštećenom M.M. istu polio bezninom i zapalio. Oštećena je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i nalazi se u Univerzitetskom kliničkom cenru RS, navedeno je.

Osumnjičeni je sproveden radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a nakon ispitivanja osumnjičenog od strane postupajućeg tužioca javnost bi trebala biti obavještena o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši danas su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavili izvještaj protiv osumnjičenog Branislava Stanivukovića (1977.) iz Srpca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Mediji prenose da je ljubomorni suprug u selu Mrčevci, kod Laktaša, polio ženu benzinom, a potom je zapalio. Brutalno porodično nasilje dogodilo se juče ujutro, a nesrećna žena, koja je zadobila opekotine, prebačena je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. U Policijskoj upravi Banjaluka Srni je ranije potvrđeno da je jedno lice lišeno slobode danas u Laktašima zbog nasilja u porodici, te počinjenog krivičnog djela oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari. U ovoj upravi navode da je o svemu obaviješten dežurni tužilac i da je u toku kriminalistička obrada nad ovim licem.

Doznaju se i detalji ovog šokantnog zločina. Nakon svađe sa nevjenčanom ženom, Stanivuković ju je pratio automobilom, a zatim pokraj ceste u Mrčevcima kod Laktaša polio benzinom i zapalio.

KĆERKA SVE GLEDALA! Kako su za banjalučke Nezavisne novine izjavili ogorčeni mještani, ovoj drami je prisutvovala njena kćerka, a sve se desilo juče ujutro.

- Suprug ju je juče pozvao telefonom i zaprijetio da će zapaliti kuću njene majke u ovom selu. Ona je izašla sa posla kako bi spriječila da joj zapali kuću, ali kada je tamo stigla, on je nju sačekao - tvrde mještani.

Kako dodaju, najprije je ženu koja je bila sa svojom kćerkom, pokušao nagovoriti da uđe u automobil što je ona odbila i sa kćerkom krenula pješke.

- Pratio ih je autom i prijetio te zvao da uđe u auto. Kasnije smo čuli da ju je kod trafostanice posuo benzinom i zapalio. Valjda ju je pokušao ugurati i u auto - ispričali su mještani.

POZNAT PO NASILNIČKOM PONAŠANJU?! Nezvanično, suprug je od ranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju.

Mještani navode da ovaj par inače ne živi u Mrčevcima već u Kukuljama, ali se tu nalazi kuća njene majke, koja živi u inostranstvu, a za majčinu kuću joj je prijetio da će zapaliti.

ŽIVOTNO UGROŽENA. Stradala žena s opekotinama prevezena je u UKC RS.

Ženska osoba čiji su inicijali M. M. (33) primljena je u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske sa opekotinama koje su zahvatile oko 50 odsto tjelesne površine, priključena je na aparat za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena, navedeno je iz UKC-a.

Navodi se i da je pacijentkinja hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje i da su sve prognoze u vezi sanjenim zdravstvenim stanjem krajnje neizvjesne.