Policija u Kotoru (Crna Gora) raspisala je potjernicu za Arsenijem Stanovićem kojeg se sumnjiči da je u petak navečer ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu s kojom je donedavno bio u emotivnoj vezi. Kako piše Pobjeda, Stanović je sin visokog policijskog službenika iz Kotora.

Beživotno tijelo Ukrajinke policija je pronašla u petak navečer u njezom stanu u Kotoru. Obdukcijski nalaz je pokazao da je Lašmanova brutalno izbodena nožem.

Prema informacijama CdM-a ubica ju je tupim predmetom više puta udario po glavi, a zatim je nekoliko puta ubo oštrim predmetom.

- Stan u kojem je ubijena Ukrajinka bio je ispremetan, a krvi je bilo na sve strane, naveli su za CdM iz policije dodajući kako sumnjaju na zločin iz strasti.

POČELA KAO KONOBARICA, POSLIJE SE OBOGATILA. Ukrajinka je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i počela raditi kao konobarica. U kratkom roku postala je moćna i uticajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona eura.

Ona je bila direktorica kompanija "Mimoza group" i "Sea trade" i vlasnica tri restorana u luksuznom kompleksu Porto Montenegro u Tivtu. Osim toga, Lašmanova je raspolagala kompleksom "Perla" i beauty salonom "Femme fatale" koji se nalazi u hotelu "Tre Canne" u Budvi.

SIN ŠEFA POLICIJE. Stanović nije ranije osuđivan. Bavio se vaterpolom i bio je golman u Primorcu.

Arsenije je inače, sin Zorana Stanovića, šefa ekspoziture Granične policije na aerodromu u Tivtu koji se ranije u medijima našao zbog sumnje je prilikom prijavljivanja svoje imovinske kartice sakrio dio imovine. Vikend novine su tada pisale da Stanović nije prijavio stan u luksuznom hotelu Tre Canne u Budvi.

Utvrdi li se da je Arsenije počinio zločin, prijeti mu kazna zatvora od 10 do 40 godina, pišeFOS Media.