Mirno nedjeljno poslijepodne u Vrsima, malom mjestu kraj Zadra, razbudila su tri pucnja koja su se čula u predjelu Mulo. Policijska traka u ulici Ante Starčevića bila je očiti znak da se nešto strašno dogodilo.

Oko 17 sati policija je primila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u jednoj kući. Kako se neslužbeno doznaje, 60-godišnji otac Marijan J. je s vatrenim oružjem dva puta u kuhinji upucao 29-godišnju kćerku, L.J., nakon čega je izašao na terasu i počinio suicid.

- Moja slabo nepokretna majka se nalazila u kući kada je čula buku. Prvo je mislila da joj je palo sušilo za robu, a kada je izašla vanka ugledala je prestravljenu ženu našeg susjeda Marijana koja je vikala i zapomagala 'Upomoć, zovite hitnu!'. Kako je slabo pokretna, majka nije mogla potrčati prema telefonu. Kako smo kasnije doznali policiju i hitnu je nazvao susjed koji je netom nakon pucnjave prolazio ispred kuće na traktoru,  izjavila je prva susjeda ove familije koja je još uvijek u šoku.

Nedugo nakon dofađaja,  u ulicu su  se okupili brojni mještani koji su pokušavali doznati šta se tačno dogodilo. Nezapamćena tragedija, slažu se svi.

Zadar zločin 17/06/18a

- Bili su mirna i povučena familija. Otac je pomorac, a kćerka je radila kao sezonska trgovkinja na Viru. Financijskih problema nisu imali, nedavno su i apartmane napravili tako da to sigurno ne može biti razlog ovom stračnom obračunu, smatraju okupljeni Vršani.

- Često smo znali čuti nju i oca kako se svađaju. Bilo je to dosta glasno, da bi vam nekada bilo neugodno sjediti na vlastitoj terasi, ali nikome od nas ni na kraj pameti nije bilo da bi te svađe mogle završiti ovako užasnom tragedijom – izjavila je njihova susjeda.

Osim oca i kćerke, u kući žive majka i starija kćerka. U vrijeme užasne tragedije nije tačno poznato gdje su se njih dvije nalazile. Jedni govore da su spavale u kući, a drugi da su došle u kuću tik nakon nesreće. Majka i kćerka su u stanju šoka prevezene u Opću bolnicu Zadar.

Na mjestu događaja policijski službenici do kasno u noć su provodili istražne radnje događaja koji je u nedjelju poslijepodne potresao malo mjesto kraj Zadra.

Zadar zločin 17/06/18a