U Malom Lošinju jutros je pronađeno beživotno tijelo 16-godišnjakinje. Neslužbeno se doznaje kako su na tijelu djevojke uočeni tragovi nasilne smrti i kako se radi o zločinu. Privedena je muška osoba koju policija dovodi u vezu s ovim događajem.

Neslužbeno smo doznali kako je muškarac upao u kuću u Ulici Lošinjskih brodograditelja u kojoj su bile majka i kćerka. One su se u tom trenutku spremale izići iz kuće. Muškarac, a navodno je riječ o susjedu, upao je unutra i tražio majku ubijene 16-godišnjakinje. Nožem u rukama je napao majku, a probodena je djevojka koja ju je pokušala zaštititi.

U pitanju je 41-godišnji Branko Rafajac. Policiji je odranije poznat od ranije po kršenju javnog reda i mira, zloporabi droga i nasilju.

"Mi tog čovjeka uopće ne poznamo, ne znamo tko je on", izjavio je potpuno shravni otac preminule žrtve. Izgleda da je rastrojeni Rafajac potpuno slučajno upao u kuću.

Mali Lošinj zločin 14/02/20a

16-godišnjakinja je bila učenica Srednje škole Ambroza Haračića, a kada je muškarac upao u kuću, navodno se spremala za školu. Motiv napada još nije poznat.

Prema informacijama koje smo dobili, osumnjičeni muškarac se bavio ribolovom te je od toga preživljavao. Kako tvrde mještani, prošlu godinu imao je problema s alkoholom i drogom. Muškarac je inače iz Osijeka, ali proteklih najmanje sedam godina živi na Lošinju. Njegovi susjedi misle kako je imao dugogodišnju djevojku, ali nije poznato je li još uvijek s njom. Susjedi tvrde kako nikada nije bio nasilan te ne znaju kakvu poveznicu imaju ubijena djevojka i njena majka s njim.

Mali Lošinj zločin 14/02/20a

POLICIJA. "Danas, 14.02. u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva  u Rijeci. Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke", poručili su iz primorsko-goranske policije.

MINISTARSTVO znanosti i obrazovanja najavilo je da će hitno organizirati dolazak kriznog tima u srednju školu koju je pohađala 16-godišnjakinja.

"Zbog osjetljivosti teme, s obzirom da istraga još traje, ne možemo davati više informacija", naveli su iz Ministarstva za Srednju.hr.

IZ SREDNJE ŠKOLE Ambroza Haračića potvrdili su za N1 da je ubijena djevojka njihova učenica.

- Situacija u školi je jako tužna, svi su naša djeca...

Mali Lošinj zločin 14/02/20a