Maja Đorđević, koju je suprug od kojeg se razvodila Marko Nikolić (43) juče oko 16 sati ubio u Centru za socijalni rad, prethodno usmrtivši i njihovog četvorogodišnjeg sina Mihaila, radila je kao medicinska sestra u Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) "Narodni front" i svi koji su s njom sarađivali imaju za Maju samo riječi hvale.

- Bila je divna žena, mirna i tiha, veoma pristojna. Na poslu se žalila da ima probleme s mužem, ali pošto su se davno razišli, niko tu nije mnogo pridavao značaja - ispričale su nam njene kolege.

Maja je radila na drugom spratu u GAK "Narodni front", u apartmanima za porodilje. Pored ubijenog dječaka, Maja je iz prvog braka imala starijeg sina koji bi, kako je najavio ministar za rad Zoran Đorđević, trebao biti adekvatno zbrinut.

Zločin se, prema svjedočenju očevidaca, dogodio u zgradi Centra za socijalni rad u Rakovici za samo nekoliko sekundi, u kojima je pomahnitali ubica uspio supruzi da nanese smrtonosne ubode nožem, a sina zadavi golim rukama.

Prema informacijama "Blica", Marko Nikolić je poslije sat vremena provedenih sa djetetom, na koje je imao pravo, u rukama donio sina, koji je bio bez svijesti.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Nikolić je svog četverogodišnjeg sina najprije rukama gušio na banjičkom groblju. Nije poznato zbog čega se sa sinom uputio u tom pravcu, ali je izvjesno da je krvavi pir započeo upravo tamo.

Međutim, dijete ipak nije umrlo od gušenja. U polusvjesnom stanju, ali sa znacima života, dječak je doveden ispred Centra u Rakovici, gdje je preminuo nakon što ga je pomahnitali otac tresnuo o pod pred majčinim nogama! Djetetu je tada napukla lobanja i karlična kost, od čega je preminuo.

Podaci iz istrage su istinski zastrašujući: Nikolić je ženu, prema prvim podacima, ubo oko 50 puta!

Ubistvo Rakovica BG

- Kada je videla da se nešto čudno dešava sa detetom, da ne reaguje, nesrećna žena je pritrčala ubici, pokušavajući da dođe do deteta. Međutim, on je tada izvadio nož i ubo je mnogo puta - ispričao je izvor "Blica".

Radnici Centra su pokušali da ga zaustave, međutim, on je i njih napao nožem. Jednoj radnici je odsjekao prst, dok je muškarcu bukvalno otkinuo obraz. Ubodi nožem koje je zadao supruzi Maji bili su fatalni i, iako je pokušala da se otme i napravila nekoliko koraka, ubrzo je pala i preminula.

Doktori su na licu mjesta pokušavali da ožive mališana, ali im to, uprkos naporima, nije pošlo za rukom.

Ubicu su uspjeli da savladaju pripadnici Komunalne policije, koji su u to vrijeme bili u rutinskom obilasku okoline i on je kolima Hitne pomoći, uz pratnju policije, odvezen s lica mesta.

Ubistvo Rakovica BG

DOSSIER Marka Nikolića prilično je “bogat”. On je, naime, ranih dvijehiljaditih godina osuđivan za razbojništva, a posljednji put se na optuženičkoj klupi našao 2010. godine, kada je osuđen zbog nelegalnog nošenja oružja.

U Centru za socijalni rad navodno je i ranije pravio probleme.