Danas (ponedjeljak, 25.12.2017. godine) oko 12 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obaviještena od strane građana da nisu uočili uobičajeno kretanje komšije inicijala K.K., rođenog 1940. godine, na kućnoj adresi u ulici Masarykova, u Zenici.

Odmah nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su dolaskom na navedenu adresu pronašli beživotno tijelo starije, muške osobe, nakon čega su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), koja je i izvršila uviđaj.

Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je beživotno tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje treba biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Dolaskom na spornu adresu, policijski službenici su lišili slobode lice K.M., rođenog 1997. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Ubistvo" iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Nad licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, te treba biti ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela, i nakon toga predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona - navode iz poilicije.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšena osoba je od ranije poznata policijskim organima, a ubistvo se dogodilo nekoliko dana ranije. Navodno, dedu je tupim predmetom ubio unuk.

Nezvanično, radi se o unuku Maliku K. (20) i njegovom djedu Kasimu K. (77).

Navodno je u pozadini zločina narkomanija.

POVEZANO
Zenica ubistvo 25/12/2017 2ISTRAGA OTKRILA ŠOKANTE DETALJE KAKO JE UNUK UBIO DJEDA U ZENICI: Tri dana...