Završen je uviđaj trostrukog ubistva u selu Bogušići (Goražde, BiH). Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona BPK Lazar Draško naložio je obdukciju tijela ubijenih, koja su prevezena u mrtvačnicu u Goražde.

Obdukciju u nedjelju treba izvršiti vještak sudske medicine, a nakon nje bi trebalo biti poznato više detalja o ovom svirepom zločinu koji je 2. maja počinio 21-godišnji Nezir Kamenica.

Naime, Nezir je tog dana u Bogušićima na spavanju sjekirom iskasapio majku Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nenu s majčine strane Šemsu Džabija. Nakon ovog krvavog pira, ubijene je prekrio jorganom, zaključao kuću, bacio ključ i uputio se u Sarajevo. Danas se predao u policiji na Ilidži.

Kako doznajemo, ubica je 2,5 godine živio u Bogušićima kod majke i očuha. Motiv ubistva za sada je nepoznat, ali komšije Nezira opisuju kao mladića koji se ni s kim nije družio, bio čudan i nije se ni s kim prvi pozdravljao.

Kako piše Avaz.ba pozivajući se na izjavu prvog komšije ubijenih, ubijeni Ifet bio je čovjek za primjer. Radio je kao inžinjer u "Pobjedi". U braku sa Zehrom bio je tri-četiri godine. Bavili su se poljoprivredom, u čemu im je svesrdno pomagao i Nezir.

Ubica je, doznajemo, bio problematične naravi. Nije puno komunicirao s okolinom. Jedan od njegove dvojice braće neko vrijeme proveo je u zatvoru.

- Nikad se ne bi prvi pozdravio. Na putu ka gradu stao bih mu da ga povezem autom, ali je on to odbijao. Bio je povučen i skroz čudan tip - izjavio je Nezirov komšija.

Kako je naveo, kruže glasine da bi moguć povod za ubistvo bio njegov loš odnos s očuhom Ifetom.

- Ifet ga je, kažu, tri - četiri puta pokušavao da izbaci iz kuće, jer nije njegovo dijete - otkriva izvor.

Dodaje kako je čuo da je Nezir, nakon što se predao, policiji izjavio da mu je bio težak život.

POVEZANO
Nezir Kamenica trostruko ubistvo 1NEZIR KAMENICA OTKRIO ZAŠTO JE UBIO MAMU, OČUHA I NENU: "Ubio sam ih jer sam..."

(Doznajemo.com/Avaz.ba)