Srpska policija je, nakon 20 dana opsežne istrage, uspjela da riješi najteže ubistvo u ovoj zemlji od početka godine i uhapsi četverostrukog ubicu Davora Pernića (1984.) Prema prvim informacijama, motiv svirepog zločina na salašu u Jabukovcu je pljačka.

Ubica je došao na imanje Kazmirovića pretpostavljajući da u kući ima novca.

Žrtve Jabukovac 1

Osumnjičeni za četverostruko ubistvo u Jabukovcu navodno je došao na salaš Raje Kazimirovića (72) sa namjerom da opljačka ovog imućnog seoskog gazdu, a tamo je isprva zatekao tri žene - Rajinu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku (76) i sestričinu Draganu (53).

Kako piše "Blic", one su se suprotstavile pljačkašu, ali su mučki ubijene, a za njima i gazda Raja koji se, dok je ubica još bio na imanju, pojavio na traktoru u dvorištu.

Žrtve Jabukovac 1

Posljednji ubijen: Raja Kazimirović

- On je ušao na salaš i kad je vidio da su na njemu samo tri žene zatražio je, uz prijetnju pištoljem, da mu predaju novac. One su se usprotivile i pokušavale na sve načine da ga spriječe. Pištoljem je ubio sve tri žene. U trenutku kada je htio da napusti imanje na traktoru se pojavio Raja Kazmirovic i tada je i u njega ispalio smrtonosne hice - dodaje izvor.

Davor je čekao momenat da Raja Kazimirović (72) traktorom ode sa svog salaša, kako bi naoružan upao na imanje opljačkao ga, a ubica je, kako pokazuju prvi rezultati istrage, očekivao da se na imanju nalazi samo Rajina majka Dragica misleći da će od nje lako iznuditi novac, ali je unutra zatekao tri žene.

POVEZANO
Davor Pernić ubistvo Jabukovac 1NJEGOVI NAJBLIŽI OTKRIVAJU detalje o četverostrukom ubici iz Jabukovca: Niko nije OČEKIVAO...

Nedaleko od samog imanja, na mjestu na kojem se pregledno vidi salaš Raje Kuzmirovića, pronađeno je na desetine opušaka cigareta, te se sumnja da je ubica posmatrao kretnje ove porodice, kako bi pljačku izvršio kada Raja ne bude u kući.

Davor P. iz Negotina uhapšen je jutros zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.