U Sarajevu je noćas, oko pola sata prije ponoći, ubodom nožem u vrat ubijen muškarac Midhat Čardaković (45) a lakšeje  povrijeđena ženska osoba A.Č. (36), doznaje se da je u pitanju njegova supruga. Zbog ovog su privedene tri osobe, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). U pitanju su Hamed Šutrović (21), Aldin Šabić (19) i Senad Šabić (51). Radi se o kako doznajemo, o ocu, sinu i njihovom prijatelju.

Predstavnik za javnost kantonalnog MUP-a Mirza Hadžiabdić potvrdio je da je zločinu prethodila tučnjava više osoba u ulici Ranovačka, u naselju Ahatovići (Novi Grad, Sarajevo). Nakon što su policajci došli na mjesto događaja konstatovano je da je jedna osoba zadobila smrtonosne povrede nožem, a da je druga lakše povrijeđena, također nožem.

Povrijeđena žena prevezena je i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS).

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistvo i ubistvo u pokušaju, policijski službenici su pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima, a koje su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada - izjavio je Hadžiabdić.

Navodno, svemu je prethodio sukob njihovih komšija iz ulice u kojem oni nisu uopće učestvovali. Prema tim informacijama je jedan od aktera došao u dvorište Čardakovića, nakon čega su ostali stigli s noževima, da bi na kraju najdeblji kraj izvukao bračni par, koji ima dvoje maloljetne djece.