Okončana intenzivna potraga za Aldinom Mulićem: Od danas patrole i potrage po dojavama u rijeci Bosni!

Potraga za tijelom Aldina Mulića (28) u koritu Miljacke je okončana - potvrdio je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

- Nastavit ćemo patrolirati na rijeci Bosni, ali nećemo više raditi intenzivne potrage. Radit ćemo po dojavama. Ne bi imalo smisla nastavljati intenzivnu potragu, ljudi su na izmaku snaga, jer u proteklih 14 dana skoro i da nisu odmorili - izjavio je Solak.

POVEZANO
Zavidovići potraga za Mulićem Solak 26/12/2017POTVRĐENO IZ CIVILNE ZAŠTITE: `Tijelo` koje su građani uočili u rijeci kod Zavidovića je lutka

Dodao je da patrole na toku Bosne od Sarajeva do Doboja trebaju obavljati FUCZ, općinske i kantonalne službe Civilne zaštite.

- Od Doboja do Šamca patrolirat će pripadnici Civilne zaštite RS. Patrolirat će se na rijeci Savi - zaključio je Solak.

Podsjećamo, za tijelom Aldina Mulića traga se od 13.12., kada je nestao u Miljacki, a za njim je, u pokušaju da ga spasi, skočio i Irhan Fočo (24). Tijelo Irhana Foče pronađeno je dan kasnije na obalama Bosne kod Visokog.

Za Mulićem se intenzivno tragalo, ali uz sve napore, u kojima je u određenim danima učestvovalo više stotina tragača, njegovo tijelo nije pronađeno.

Jučer i danas podignuta je brana na Bentbaši, kako bi se smanjio nivo rijeke i spasiocima omogućili bolji uvjeti. Međutim, oborinske vode i hladno vrijeme otežavali su potragu, te je pored velikih napora, potraga okončana bezuspješno.

POVEZANO
Miljacka Dolac Malta dec 2017JEZIVA PRIČA GRAĐANKE ŠTA SE DESILO U UTORAK: Prolazila sam pored "Argelinija", kad se čula VRANA...

(Doznajemo.com/CRNA Hronika BIH)