Pripadnici jedinica za podršku MUP-ova Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa Civilnom zaštitom i članovima rafting-klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa nastavili su pretraživanje rijeke Vrbas u potrazi za dvojicom mladića za koje se sumnja da su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu Jajce – Banja Luka.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Tunel Huk izvlačenje Clia 3SIN SARAJEVSKOG MUFTIJE LJEVAKOVIĆA STRADAO U RIJECI VRBAS: Traga se za još dvojicom mladića

POVEZANO
Nesreća Bijela MostarNESREĆA U BLIZINI TUNELA TUK: Renault sletio u akumulaciono jezero HE Jajce 1

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona potvrđeno je da je identificirano tijelo nastradalog Abdurahmana Ljevakovića iz Sarajeva.

– Porodica je identificirala tijelo A.Lj. (26) iz Sarajeva. Nastavlja se potraga za osobama za koje se sumnja da su s njim bile u autu – izjavio nam je Rusmir Prohan, predstavnik za javnost MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Nesreća tunel Tuk stradali mladići 1

Iz policije još ne žele komentirati informacije koje su se pojavile o identitetu druge dvojice mladića, koji su se, navodno, nalazili s Ljevakovićem u vozilu.

S druge strane, na društvenoj mreži Facebook pojavile su se informacije da su u trenutku nesreće sa Ljevakovićem u vozilu bili njegovi prijatelji Nihad Klino i Mehmed Karadža, piše Faktor.ba.

Njihov zajednički prijatelj Hasan Jasarević je na svom Facebook profilu tako objavio njihovu zajedničku fotografiju uz post u kojem navodi da se s mladićima čuo neposredno prije nesreće.

Nesreća tunel Tuk stradali mladići 1

Braćo moja, jučer ste me nazvali da me posalamite malo obradujete i pitate kad ću vam doći, jer eto podaleko sam od Bosne ponosne, a ja vam rekao uskoro aBda. I doista, bit će lijepo sresti vas ondje gdje se više i nećemo rastajati!

Svjedočim vašu dobrotu, iskrenost i čvrsto uvjerenje! Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo – napisao je Jašarević.

I drugi brojni korisnici ove društvene mreže prenijeli su ovu objavu, uz izraze dubokog žaljenja zbog smrti mladića.

Kako navode, sva trojica stradalih bivši su učenici Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i bili su mladići za primjer.

Navodno su u trenutku nesreće bili na putu za Banju Luku, gdje su namjeravali posjetiti džamiju Ferhadiju.

(Doznajemo.com/Faktor.ba)