Povodom tragične smrti 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara, oglasili su se iz škole koju je Lana donedavno pohađala.

U statusu koji je objavila  Srednja građevinska škola Mostar navodi se:

POVEZANO
Lana Bijedić vijadukt 1OBDUKCIJA TIJELA LANE BIJEDIĆ (19) OTKRILA STRAŠNU ISTINU: Izudarana, davljena, pa bačena u rijeku!

- Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa.
U ime sjećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani.
Iskrena sućut porodici preminule u ime svih učenika i zaposlenika.

Lana Bijedić škola status

Nakon što su neki mediji objavili tekst Praunuka Džemala Bijedića ubijena, pa bačena u rijeku?, javnosti se obratio Džemal Bijedić, unuk Džemala Bijedića, bivšeg jugoslovenskog političara, kako bi demantovao novinarske napise o porodičnoj relaciji Lane i Džemala Bijedića.

- Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kćerka je Nina, majka nastradale Lane.

POVEZANO
GSS Ljubuški - Lana BijedićSVE STRAŠNIJI DETALJI SMRTI LANE BIJEDIĆ (19): Kćerka profesorice, očajnički se borila s ubicom!?