U rijeci Sani u Sanskom Mostu (BiH) u ponedjeljak je došlo do utapanja dvije osobe. Utopili su se 15-godišnji dječak Muhammed Bosnić i brat njegovog oca Omer Bosnić (50).

Ovaj događaj dirnuo je mnoge, kao i status koji je podijelila sestra stradalog tinejdžera:

Bosnić Muhamed posmrtnica

- Moj brat, Muhammed Bosnić, rahimehullah, danas je preselio na bolji i vječni Svijet, zajedno s mojim amidžom. Imam potrebu i želju da vam ovo napišem. Obojca su bili posebni. Muhammed od malena je mnogo volio da provodi vrijeme s nama, da nas na neki način kopira, nalazio je uzor u nama, pogotovo mog brata Adila. Jako je inteligentno dijete, marljivo, to znaju svi nastavnici u školi. Poseban i još mnogo toga. Zadnji put kad smo se vidjeli, pričali smo o njegovoj budućnosti i školovanju. Želio je da upiše medicinsku školu, pa nakon toga da ide na medicinski fakultet. Sjećam se da smo se puno smijali, i sjećam se kad sam krenula da sam ga jako zagrlila. A moj amidža pčelar, mnogo štošta nas je naučio o njegovom poslu. Posebno upečatljivo ostaje u sjećanju, njegove šale, dobar pjevački glas a i način buđenja na sabah ili rano na posao "čurkeee ustajte" uz dodatno šale. Mnogo toga bih imala sad za napisati. Kruže sječanja u glavi, trenutci, emocije. Imala sam neki osjećaj danas. Prije nego što sam saznala, na um pao mi je amidža. Poslala sam mu poruku. Nije odgovorio.
Želim da kažem, da svakom je težak rastanak s dragim ljudima zanm to, sve znam, ONI SU BILI POSEBNI!
Grlite se što jače i duže, volite posebne ljude još više u svom životu, i ne zaboravite na Njega koji sudbinu određuje!
Allahu dragi, smiluj se mojim posebnim ružama a nama, porodici i prijateljima podari strpljenje i zadovoljstvo Tvojom odredbom! - napisala je Aiša Bosnić.

Bosnić Muhamed posmrtnica

(Doznajemo.com)