U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć dogodila u samom centru Sarajeva, ispred zgrade Predsjedništva BiH, stradala je mlada državljanka Srbije iz Kladova, Jelena Oprčić. Nju je svojim automobilom usmrtio ulični trkač. Jedna korisnica Fejsbuka napisala je dirljivu poruku u vezi ovog slučaja, koju prenosimo…

…Stojim na stanici kod Parka i užasna tuga me obuzme dok gledam one svijeće i onaj cvijetnjak, iskrivljeni znak i ogradu. Jeza me uhvati. Ruka mi se trese.

Ne želim nikome njene zadnje trenutke, ne mogu ni da uhvatim iole i mrvicu hrabrosti pa da ih zamislim. Nije više ni da je neko pretrčavao ulicu nego zamisli sjediš na zidiću i hajvan te poklopi sa autom. To danas mogu biti ja, možeš biti ti. Stravično je šta su današnja djeca postala i kakvo je cjelokupno društvo. Roditelji, budite ponosni na to šta ste od njih napravili. Vama na čast.

Jelena, danas bi ti bio rođendan da jedan balavac napaćeni, tatin sinčić nije izigrav'o Šumahera. Danas bi dobila cvijeće i poklone umjesto da ti pale svijeće i polažu cvijeće. Danas bi napunila 26 godina i imala još cijeli život pred sobom. Bi... da nije idiota.

Dokad treba djeca da ginu da bi se nekim degenericima stalo u kraj?

Jelena, ti prelijepa djevojko počivaj u miru – zaključeno je u ovoj dirljivoj poruci.

Jelena Oprčić

(Doznajemo.com)