Adin Omerović iz mjesta Cvrče, na području Gornjeg Vakufa (BiH), bez majke je ostao kada je imao samo dvadeset dana, a novac koji je dugo sakupljao u maloj kasici dao je za mamine nišane. Majka Zenaida umrla je nakon porođaja, a imala je samo 21 godinu, te je Adin ostao s ocem Ramom, nanom i dedom. Babo mu se oženio nakon godinu i po od suprugine smrti, te Adin ima i brata Ajdina i pomajku.

Učenik je šestog razreda, s drugarima se bezbrižno igra na seoskom puteljku, a rado priča o svojoj majci, iako je nije ni upamtio.

Adin i danas čuva njenu tašnu u kojoj drži sve uspomene, majčine stvari, ličnu kartu i nešto nakita...

Kada je došlo vrijeme da se njegovoj majci uredi grob, odnosno postave nišani, ukućani nisu imali dovoljno novca, ali je Adin poručio kako želi da on plati nišane na maminom mezaru.

Prikupio je 250 maraka u kasici, te su nišani postavljeni. Prikupljao je novac koji su mu davali za užinu, za čokoladu i niti jednog trenutka nije razmišljao da taj novac da za nešto drugo.

Adinov otac ne radi, brine o svom nepokretnom ocu, bore se radeći "na zemlji" ali zadovoljni sa onim što imaju i ponosni na svog Adina.

Dječak Adin Omerović nišan mezar mame 1

Adin opet ostavlja novac u kasicu ali ovaj put kako bi kupio bolji mobitel kako bi mogao pratiti online nastavu jer mu je sadašnji razbijen...

A ova dirljiva priča o dječaku Adinu mogla bi imati sretan kraj.

Naime, nakon što je objavljen tekst i video koji je snimio i na svom YT kanalu objavio Selmir Kećina Haznedarević iz Bugojna, brojni Bosanci i Hercegovci su izrazili želju da pomognu Adinu i njegovoj porodici da imaju ljepši život.

- Borimo se kako znamo i umijemo. Moram brinuti o ocu, ali i majci koja ima padavicu. Mnogo nam stvari nedostaje. Kuća u kojoj živimo je u lošem stanju. Najsretniji bih bio kada bih mogao dobiti stalni posao i raditi, ali ko bi onda brinuo o ocu. Imam 37 godina i ništa mi nije teško. Želim da moja porodica živi od mog rada. Posljednjih godina sam radio na crno u pilani i druge poslove. I sada sam presretan kada mogu neku dnevnicu zaraditi. Cijepam drva, čistim njive, kosim i sve što je potrebno – izjavio je za Faktor gospodin Ramo Omerović te dodao da ga svi ljudi koji žele pomoći mogu kontaktirati na njegov broj mobitela 062/786–263.

Dječak Adin Omerović nišan mezar mame 1