Arslan Dizdarević, rođen 2007. godine u Tuzli, odličan je učenik 5b razreda KŠC Tuzla. Ovaj dječak se sportom bavi od svoje treće godine kroz školice sporta, sa pet godina upisuje se u karate sport na svoju inicijativu. Već na prvim natjecanjima pokazao je odlično znanje za svoj uzrast i prvu medalju osvaja sa pet i pol godina.

U svojoj vitrini ima već zapažen broj medalja i priznanja sa raznih takmičenja. Učestvovao je na domaćim i međunarodnim turnirima, kao i na zvaničnim federalnim i državnom prvenstvima na kojima je ostvario zapažene rezultate. Član je Karate kluba «WINNER» Tuzla.

Arslan Dizdarević karate 1

Arslan Dizdarević karate 1

Arslan Dizdarević karate 1

San svakog sportaša je da bude član nacionalne reprezentacije, a Arslan je svoj san ostvario već s devet godina kada je postao karate reprezentativac Bosne i Hercegovine. U sastavu dječije reprezentacije BiH učestvovao je na Balkanskom prvenstvu 2017. godine u Turskoj, a također 2018. godine ponovo se izborio svojim odličnim rezultatima i ponovio status reprezentativca BiH.

Na Balkanskom prvenstvu za djecu do 13 godina koje je održano u Beogradu od 27. do 29.04.2018. godine Arslan Dizdareveć je osvojio ZLATNU medalju u kategoriji borbe dječaci 2007 godište - 35 kg.

Arslan Dizdarević karate 1

Arslan Dizdarević karate 1

Arslan Dizdarević karate 1

Do zlata Arslan je uspio savladati predstavnike Srbije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, a finalni meč je radio sa također reprezentativcem BiH koji je pobijedio i tako postao PRVAK Balkana. Dječak iz Grada Soli jedini je donio zlatnu medalju u svoj Grad sa ovog balkanskog prvenstva, a ujedno je i najmlađi PRVAK Balkana u svom gradu. Pored karatea, Arslan se bavi i nogometom i član je FK «Sloboda» Tuzla. Taj sport mu također ide dobro, tako da od ovog mladog sportaša možemo očekivati da nas još mnogo puta obraduje sa velikih prvenstava.

Arslan Dizdarević karate 1

(Doznajemo.com)