U sarajevskom naselju Faletići u četvrtak u poslijepodnevnim satima je došlo do pucnjave u kojoj je ubijen pas u dvorištu jedne kuće, što je potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

A.T., navodno policijac iz Sarajeva, ubio je psa iz susjedne kuće.

Uz fotografije ubijene životinje, na svom Fb profilu gospodin Dino Velagić, vlasnik psa, je napisao: "Pogledaj moj lijepi komšija, druže, prijatelju, brate tako sam te zvao do sada - pogledaj ovo dijete mašala fin, nasmijan, radostan sa svojim najboljim drugom kojem je sakupljao kovanice i svaki dan me tjer`o da mu kupujemo konzerve, prijateljem koji nikad nikog nije ujeo - to nije laž imaju komšije koje su ga hranile, Asmire Tatliću ubio si mu ga na njegove oči. Dijete kaže oživjeće on babo dok se naspava. Hoće za njega će on uvijek živjeti..."

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je vlasnika nastradalog psa, gospodina Dinu Velagića, koji je ekskluzivno ispričao šta se to ustvari desilo i kako je nastradala životinja:

- Ništa dan ko dan. Sasvim običan. Bio sam na svom dvorištu sa dva prijatelja i sa dvoje malodobne djece. Pas je bio sa nama igrao se s djecom. U jednom momentu pas prelazi kod komšije u dvorište u kojem se i sam komšija nalazio.

Govori mu da ne dira mace i da ide kući. Pas kao da ga razumije, i kreće prema kući. U tom momentu moje dijete ide po životinju. Moje dijete od 5 godina. U tom trenutku čujem pucanj! Dijete mi je čučnulo i uhvatilo se za stomak. Gleda psa kako se trza i kako pokušava da ustane. Komšija A.T. ide ispred kuće, ulazi i zatvara vrata.

Zovem policiju, pokušavam pomoći djetetu, pokušavam pomoći sinu....

Nažalost, vidim da je pas mrtav. U tom momentu dolazi i policija i ide uviđaj. Kad se sve završilo, odvukao sam psa na Veterinarski fakultet da se uradi obdukcija i da se ustanovi iz kojeg oružja je ubijen. U isto vrijeme vodim i sina od 5 godina na Psihijatriju jer je doživjelo šok. Ne govori, samo šuti.  Uviđaj i vještačenje će sutra biti obavljeno.

POVEZANO
Pas Roni Azil OsijekRonija su djeca kod Osijeka zavezala za drvo i pretukla. Spasila ga je učiteljica