Kada je riječ o maloljetnim očevima, dosta medija prošle godine pisalo je o ekstremnom slučaju kada je, navodno, 11-godišnji dječak "napravio dijete" 36-godišnjoj ženi...

Po broju maloljetničkih trudnoća, Novi Zeland je treći među razvijenim zemljama u svijetu, a po podacima iz 2009. godine čak 2.200 tinejdžera postali su očevi tokom te godine.

Država ne čini dovoljno da bi pomogla maloljetnim roditeljima u Novom Zelandu, pišu ovih dana mediji u ovoj zemlji, pozivajući se na izvještaj zdravstvenog komiteta tamošnjeg parlamenta.

POVEZANO
Centar za socijalni rad BanjalukaSVI U ŠOKU KAD SU ČULI KO JE OTAC: Učenica osnovne škole iz Banjaluke zatrudnjela sa...

S druge strane, oko 10 posto novorođenih beba u Novom Zelandu, prema statistikama, rađaju majke koje su mlađe od 20 godina.

No, socijalna briga o ovim mladim ljudima nije dovoljna – posebno kada se zna da im je potrebna pomoć u nizu pitanja, od psihološkog savjetovanja, zapošljavanja, obrazovanja, do praktičnih problema vezanih za roditeljstvo, tj. odgoj djece.

Vlada na ovo pitanje troški oko 4,5 miliona dolara godišnje.

EKSTREMNI SLUČAJ. Kada je riječ o maloljetnim očevima, dosta medija prošle godine pisalo je o ekstremnom slučaju kada je, navodno, 11-godišnji dječak "napravio dijete" 36-godišnjoj ženi u Južnom Aucklandu.

Identitet aktera ovog slučaja nije javno objavljen, niti je izneseno više detalja.

POVEZANO
Bolnica BrčkoPOTVRDIO ŠEF GINEKOLOGIJE: Kod nas je u subotu došla da se porodi curica od samo 13 godina