Glumac Hugh Jackman (51) poslao je poruku javnosti u kojoj podržava dječaka koji u videu uplakan priča kako se želi ubiti zbog psihofizičkog nasilja s kojim se svakodnevno susreće u školi. Quaden Bayles ima samo devet godina i snimala ga je majka, slomljena i u suzama, dok je on opisivao kako su ga maltretirali u školi.

Dječakova majka Yarraka objavila je uznemirujući video na društvenim mrežama u želji da se zaustavi nasilje. Video je viralan, a veliki broj ljudi javno su podržali dječaka koji živi u Australiji, a kojem je dijagnosticiran Achondroplasia-dwarfizam, poremećaj rasta kostiju, zbog čega on ima normalnu veličinu torza, a znatno kraće udove od prosjeka.

Video je pregledan više od 20.000.000 puta, a Hugh Jackman je putem Twittera poručio Quadenu da ima prijatelja u njemu.

- Quadene, jači si od svojih vršnjaka i šta god da se dogodi, imaš prijatelja u meni. Molim vas, budimo pažljivi jedni prema drugima. Život je dovoljno težak, zato upamtimo, svaka osoba koja stoji ispred nas suočava se s nekom bitkom, zato samo budite ljubazni – nasilje nije u redu, poručio je glumac.

Na platformi GoFundMe je prikupljeno oko 260.000 dolara u jednom danu, a novac bi se trebao utrošiti na to da se Quadena pošalje u Disneyland.