Roditelji bebice stare svega 41 dan koja je došla u kritično zdravstveno stanje i morale su joj biti amputirane obje noge nakon što je zlostavljana, osuđeni su na 10 godina zatvora.

Jody Simpson (24) i Antony Smith (47) nisu pokazali ni najmanje žaljenja nakon što su nanijeli stravične povrede malenom dječaku po imenu Tony Smith Junior, čulo se pred Kraljevskim sudom u Maidstoneu (Kent, Engleska), gdje je ovih dana okončano suđenje za taj zločin iz 2014. godine.

Majka je dječaka odvela kod doktora u novembru 2014. godine sa simptomima za koji se u prvi mah činilo da je u pitanju prehlada, ali vrlo brzo se pokazalo da je u pitanju nešto mnogo, mnogo strašnije...

Kent - Tony Smith Junior 1

Neuredni stan u kojem je maleni Tony proveo prve mjesece svog života

Mališan je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju, opasnom po život, a doktori su otkrili da se razvila septikemija i nekoliko infekcija, pa je Tony Smith Jr. Smješten na odjeljenje intenzivne njege dječije bolnice Evelina London.

Na rendgenu se pokazalo da ima osam fraktura kostiju, uključujući dislocirano stopalo. Preživio je, ali je ostao u bolnici sve do februara 2015. godine i zbog različitih zahvata čak 11 puta mu je morala biti davana anestezija. Nakon toga, smješten je u udomiteljsku familiju i dobio je drugi identitet. Dječak je ostao bez nogu i djelimično gluh. Tek na suđenju čule su se strašne posljedice roditeljskog zlostavljanja.

Par, koji ima problema s narkomanijom, je odbacio optužbe pred sudom, ali su svejedno osuđeni za okrutnost prema djetetu i zbog toga što su izazvali ili dopustili da njihov sin pretrpi ozbiljne fizičke povrede.

Kent - Tony Smith Junior 1