Viši sud u Negotinu osudio je danas na 40 godina zatvora Zorana Albića (25) zbog prebijanja na smrt pastorke, dvoipogodišnje Lune F. u petom mjesecu 2019. godine.

Ovo je maksimalna kazna za teško ubistvo. Albić ima pravo da uloži žalbu na ovu presudu.

POVEZANO
Ubistvo djeteta Negotin arhivaMalu Lunu (2) njenu kćerku je ubio ljubavnik: ONA U ZATVORU TRUDNA SA ZAKONITIM MUŽEM. Oprostio joj!

On je optužen da je u noći izmedu 26. i 27. maja 2019. do smrti pesnicama tukao Lunu, nanijevši joj čak 39 povreda, pošto je pobjesnio jer je zaplakala, nakon njegovog povratka iz provoda.

Majka djevojčice Vesna Firulović je prije godinu dana priznala krivicu za nepomaganje svojoj kćerkici i zaključila je sporazum sa tužilaštvom, prema kojem je osuđena na maksimalnu kaznu zatvora od osam godina.

POVEZANO
Negotin ubistvo djevojčice 27/05/19aOvo je Zoran A., OČUH KOJI JE NASMRT PRETUKAO djevojčicu L.F. (3) i tvrdio da je pala sa terase

Tanjugu je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu rečeno da je sporazum sa okrivljenom zaključen povodom krivičnog djela napuštanje nemoćnog lica na maksimalnu zakonom zaprijećenu kaznu od osam godina.

Albić je tukao djevojčicu koja je zadobila prelom nadlaktice i višestruke prelome lobanje od čega je preminula na licu mjesta.

POVEZANO
Ubistvo djevojčice LuneTRAŽE SMRTNU KAZNU ZA OČUHA I MAMU ubijene Lune: Na zidu iznad kreveta nađena krv!

Za to vrijeme majka je bila ispred kuće i kako je priznala, ništa konkretno nije uradila kako bi spasila dijete.

Nakon smrti djeteta, majka je dva sata s očuhom razgovarala o tome šta se dogodilo, potom su sakrili tragove i odveli dijete u Dom zdravlja gdje su dežurnim doktorima tvrdili da je dijete palo sa terase, ali su istražni odrgani utvrdili drugačiju sliku cijelog događaja.

POVEZANO
Negotin ubistvo djevojčice 27/05/19bUbijena djevojčica sve vrijeme dozivala "MAMA, MAMA!!!" dok ju je očuh tukao