Dragan (39) i Nikolina (11) Mitrović iz sela Glašinac izgubili su živote vraćajući se iz Niša (Srbija), gdje su bili da kupe garderobu za svadbu na koju je uskoro trebalo da idu.

Dragan Mitrović (39) iz sela Glašinac kod Žitorađe i njegova kćerka Nikolija (11) poginuli su u direktnom sudaru Passata i šlepera na putu Žitorađa-Jasenica, dok je Svetlana Mitrović (38), djevojčicina majka, teško povrijeđena.

Kako piše “Kurir”, otac i kćerka stradali su kada su se prekjučer oko 15 sati vraćali iz Niša.

– Svetlana, Draganova supruga i Nikolijina majka, radi kao medicinska sestra u KC Niš. Dragan je sa kćerkom tog dana otišao u Niš da pokupe Svetlanu s posla, a poslije toga su išli da Nikoliji kupe haljinu za svadbu na koju je trebalo uskoro da idu – izjavio je za Kurir Milan Krastić, Draganov brat od tetke.

Milan, koji je prvi otišao na mesto nesreće, ističe da je tamo zatekao potresan prizor, koji nikada neće moći da zaboravi.

– Strašna tragedija se desila. Čim sam čuo šta se desilo, pojurio sam tamo. Stigao sam u isto vrijeme kad i vatrogasci. Automobil je bio potpuno smrskan i morali su da ga isjeku kako bi izvukli Dragana. Hitna pomoć je već bila odvezla Svetlanu i Nikoliju – prisjeća se Krastić i dodaje da je Draganov otac takođe došao na mjesto strave.

– Vidio je sina i odmah pitao za snaju i unuku. Nismo imali srca da mu odmah kažemo da je i Nikolija preminula, kasnije je doznao u policiji. Ne znam šta da kažem, ovo je velika tragedija. Sve mi se čini kao da sanjam i najradije bih da se probudim iz ovog košmara – očajan je Draganov brat.

DO SUDARA je došlo kada je Dragan Mitrović prešao u suprotnu kolovoznu traku i zakucao se u šleper, koji je dolazio iz suprotnog smijera.

U PORODIČNOJ KUĆI Mitrovića u Glašincu jučer su vladali muk i tišina, a mnogobrojni prijatelji, rođaci i komšije dolazili su uplakani da izjave saučešće.

– Nikolija je bila besprijekorno dijete i odličan đak. Završila je četvrti razred, kao prva na recitatorskom takmičenju u opštini. Sve joj je išlo od ruke, sve je znala i željela da zna što više. Ne mogu da se smirim i čitavu noć nisam spavala – izjavila je Nikolijina učiteljica.

– Svetlana je u trenutku sudara spavala u kolima i ne seća se kako je došlo do nesreće, dok je suvozač iz kamiona ispričao da je vidio Passat kako krivuda po putu. Po njegovim riječima, automobil, koji je išao iz pravca Doljevca ka Žitorađi, u jednom trenutku je prešao u suprotnu traku i zakucao se u šleper – navodi izvor i dodaje da je vozač šlepera pušten nakon saslušanja i da je utvrđeno da u trenutku sudara nije bio pod dejstvom alkohola.