Na intervenciju su došli pripadnici Vatrogasnog društva "Jajce", a na uviđaj izašli pripadnici PU Jajce...

– Jedanaestogodišnje dijete smrtno je stradalo u požaru u baraci u Jajcu, potvrđeno je Srni u MUP-u Srednjebosanskog kantona.

Predstavnik za javnost MUP-a Hasan Hodžić izjavio je da je tokom protekle noći Policijskoj stanici Jajce prijavljeno da je došlo do požara na baraci u Ulici Ive Andrića.

Požar Jajce 19/09/20a

Na teren su odmah izašli policija i vatrogasci, koji su lokalizovali požar.

Policija u u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom preduzima mjere i radnje na utvrđivanju uzroka koji su doveli do navedenog događaja.

Požar Jajce 19/09/20a

Široj javnost je poznato da je familija Suada Ćosića i Nene Brtan slabijeg materijalnog stanja. Oni su tri godine živjeli u trošnoj općinskoj baraci s troje djece, piše Jajce Online.

Jutros ih je posjetio predsjednik OO MDD Merhamet Jajce Sinanudin Smajić, koji im je uručio interventne prehrambene pakete.

– Nažalost, sinoć se dogodila strašna tragedija u kojoj je u požaru izgubila život Nikolina. Ispred MDD Merhmata Jajce jutros smo posjetili ovu porodicu i uručili smo im interventni paket. Ovu porodicu ne smijemo zaboraviti, jer imaju još dvoje djece, bebu od 10 dana i djevojčicu od dvije godine. Oni nas trebaju, stavljam se ispred Merhemta na raspolaganje, a svi koji im žele pomoći mogu to učiniti i direktno - izjavio je Smajić.

(Doznajemo.com)