Policija je objavila foto-robot osumnjičenog!

Djevojčica (15) je, po svemu sudeći,  silovana i ubijena na putu do škole, a njeno tijelo je pronađeno u šumi okruženo satanističkim simbolima.

Alisa Onišuk (Алисa Онищук) je zadavljena u selu Babaji na sjeveroistoku Ukrajine u Harkovskoj oblasti.

Prema pisanju lokalnih medija, djevojčica je u petak napustila kuću rano ujutru kako bi uhvatila voz da stigne do koledža u glavnom gardu regije Harkov. Koristila je dobro poznatu stazu kroz šumu, kao prečicu do željezničke stanice.

Nekoliko sati kasnije, njena majka Viktorija je istim putem išla do grada, a onda je primijetila jednu od kćerkinih cipela koja je ostala na putu.

Uznemirena majka je odmah uhvatila voz i otišla u Harkov. Posjetila je kćerkinu školu u namjeri da je pronađe. ali je niko nije vidio. Obavijestila je vlasti da joj je kćerka nestala.

Policija i dobrovoljci su počeli da pretražuju šumu u blizini stanice, a nakon 24 sata su pronašli djevojčicino tijelo. na lokaciji sela Pokotilovka (Покотиловка).

Marina, jedna od volonterki kaže da je tijelo bilo u šumi, okruženo satanističkim simbolima koji su bili nacrtani na zemlji. Istakla je da je njeno lice bilo prekriveno krvlju.

Portparol policije Viktorija Zinovjeva je izjavila da je žrtva silovana i zadavljena.

Policajci traže osumnjičenog muškarca starosti između 35 i 45 godina, visokog oko 185 cm, kojeg su lokalci zadnji put vidjeli na stanici prije nego što je žrtva nestala. Objavljen je njegov foto-robot.

Alisa Onišuk silovanje 1