15-godišnja djevojčica po imenu Ana Šreder (Anna Schroeder) iz Sjedinjenih Američkih Država ubila je pištoljem svoju mamu Pegi (Peggy Schroeder, 53), u kući u kojoj su njih dvije živjele u Morrisonu, u američkoj saveznoj državi Illinois.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Prema onome što se zasad zna o zločinu, tinejdžrka je zamolila mamu, kad se ova vratila kući, da stavi frotir preko glave, a zatim ju je ubila hicem iz pištolja u glavu!?

Kako javlja the Sauk Valley News, još nisu sasvim jasni motivi ovog ubistva.

Nakon ubistva, Anna je poslala poruku svojoj najboljoj prijateljici Rejčel (Rachel) Helm, u kojoj je napisala da je ubila mamu. Ova joj nije povjerovala, pa joj je poslala sliku ubijene žene.

Rachel (na slici dole lijevo), koja živi u obližnjem Rock Fallsu, došla je kasnije kod drugarice, a čak joj je pomagala da pokušaju prikriti tragove svega. Sutradan su tijelo premjersili iz dnevne sobe u majčinu spavaću sobu, a još ranije su pokušale saprati krv sa prostirke.

Anna Schroeder ubistvo mame 1

Na kraju su njih dvije i podmetnule požar, nadajući se da će tako ostati sakriveno ubistvo. Razišle su se, Anna je otišla kod svog oca, a Rachel se vratila svojoj kući.

Vatrogasci su ugasili požar, a klupko se počelo odmotavati kada je drugarica, koju je obuzeo jak osjećaj griže savjesti, sve priznala svojoj mami.

Anna Schroeder ubistvo mame 1

Anna Schroeder (15), zapalila je kuću nakon što je ubila mamu

Anna Schroeder ubistvo mame 1

Prije nego što su obje privedene, Anna je postavila poruku na Facebook stranicu svoje mame koju je ubila:

«Ne znam da li me možeš vidjeti sada, ali ako možeš, želim da znaš da si bila moja najbolja prijateljica. Ja nisam uvijek bila najbolja kćerka i jako mi je žao zbog svega. Mnogo te volim mama, i nikad te neću zaboraviti».

Anna Schroeder ubistvo mame 1