Prošlo je skoro godina dana od smrti 3-godišnje Nejle Bajrić. Početkom prošlog mjeseca su roditelji preminule djevojčice iz Tužilaštva Brčko Distrikta obaviješteni da je ova pravosudna institucija okončala krivični postupak i da je 27.10. ove godine podignuta optužnica protiv doktorice koja ju je liječila.

Podsjetimo, porodica Bajrić odmah je izrazila sumnju da je do smrti male Nejle došlo zbog neadekvatnog tretmana u brčanskoj bolnici.

– Dijete je umrlo pod sumnjivim okolnostima i tužilac je naredio da se izvrši obdukcija. Nejla je imala temperaturu 37,5 i odvedena je u Opću bolnicu u Brčkom, odakle su je, nakon liječničkog tretmana, uputili u Tuzlu gdje je stigla mrtva. Dijete su poslali bez pratnje doktora, samo s medicinskom sestrom – kazali su svojedobno članovi porodice.

Roditelji malene Nejle su redakciji Otisak.ba dali na uvid pismo koje su dobili iz Tužilaštva, a u kojem, između ostalog piše, da je doktorica optužena za krivično djelo “Teška krivična djela protiv zdravlja ljudi”, odnosno zbog nesavjesnog liječenja.

Podsjećamo da je Nejla preminula 10.12. prošle godine u kolima hitne pomoći na putu za UKC Tuzla. Maleni anđeo je umro govoreći “Mama, hoću kući”.