15-godišnja djevojčica u Batanghariju, u indonežanskoj provinciji Jambi na otoku Sumatri, osuđena je na 6 mjeseci zatvora za prekid trudnoće do koje je došlo nakon što ju je silovao rođeni brat!

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Sud distrikta Muara Bulian donio je presudu u četvrtak, nakon što je ocijenio da je tinejdžerka počinila krivično djelo, jer je abortus u Indoneziji ilegalan.

Djevojčica, zajedno sa svojim 18-godišnjim bratom, bila je optužena za abortus, kako je propisano u Članu 77 Zakona o zaštiti djece. Brat je dodatno optužen za se*sualno zlostavljanje svoje sestre, prema Članu 81 zakona, i osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu za svoj zločin.

Osim zatvorske kazne, naloženo je da oboje budu tri mjeseca u okviru programa rehabilitacije za mlade u Institutu u Muara Bulianu.

Cijeli slučaj dospio je u javnost početkom šestog mjeseca kad su mještani pronašli tijelo muškog novorođenčeta na plantaži uljnih palmi u selu Pulau. Istraga je pokazala da je 15-godišnjakinja majka djeteta, a brat je priznao da je čak osam puta od septembra prošle godine svoju sestru prisilio na odnos.

POVEZANO
Žrtva silovanja ilustracija STRAVIČNOSILOVAO JE PRVO SVEKAR, A ONDA I BRAT OD MUŽA: Šok je uslijedio kad se rodilo DIJETE!

Njihova majka je, inače, pomogla kćerki da obavi abortus, a navodno nije znala za se*sualno zlostavljanje od strane brata.

Aktivisti u Indoneziji protestuju zbog presude djevojčici, tvrdeći da se ovaj slučaj nije trebao tretirati kao ilegalni abortus.

Tužna tinejdžerka