18-godišnjakinja po imenu Jeanna Triplicata nije bila osoba koja voli uzbuđenja, ali je nakon završetka srednje škola odlučila isprobati nešto drugačije, odlučila se na prvi skok padobranom u životu.

I to je završilo tragično. Protekle nedjelje, nakon što je nešto pošlo neplanirano prilikom skoka, poginula je zajedno sa svojim iskusnim instruktorom. Nesreća se dogodila u Atlanti, glavnom gradu savezne američke države Georgia. Jeannini roditelji gledali su s tla, vidjeli su da se padobran vrti u zraku te da nešto nije u redu. Tek kasnije su doznali da je riječ o njihovom djetetu.

- Toliko smo se radovali razgovoru s njom nakon što sleti na tlo, toliko smo htjeli čuti njezine doživljaje - prepričava njen otac Joey Triplicata, navodi CNN.

- Osjećam se kao da smo pokradeni, da smo pokradeni za ostatak života, to je toliko bolno - dodao je.

Šerif iz okruga Upson, Dan Kilgore, obznanio je javnosti da su djevojka iz Newnana i 35-godišnji instruktor Nick Eposito umrli na licu mjesta.

- Nedugo nakon izlaska iz aviona, primarni padobran se nije otvorio kako treba i došlo je do nekontrolirane vrtnje. Rezervni padobran otvorio se na vrlo maloj visini, zapravo, nije se ni otvorio do kraja - izjavio je Kilgore.

Šerif je dodao da je Esposito bio iskusan skakač padobranom iz firma Skydive Atlanta.

Koliko se rijetko zapravo događaju ovakve tragedije pokazuju statistike. U 2019. godini SAD bilježi 15 smrtnih slučajeva povezanih s padobranstvom od ukupno 3.300.000 skokova, podaci su Udruženja padobranaca SAD. Skakanje u tandemu - ono što je preminula Triplicata pokušala, još je sigurnije.

Bilježi se jedan smrtni slučaj na 500.000 skokova u tandemu u proteklih deset godina, navodi isti izvor.

Roditelji su preminulu Jeannu opisali da je bila "posebna" te da im nikada nije izazivala probleme. Familija je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi sakupila novac za ispraćaj.

POVEZANO
Dječak padobran Ukrajina 1DJEČAK BOGDAN (15) SKOČIO U SMRT S PADOBRANOM KUĆNE IZRADE: Kamerom sve snimljeno, mama mu...