Porodice Delić, Begović i Kozlić mole sve građane da im pomognu u pronalasku njihovih sinova, kojima se gubi svaki trag od subote.

Naime, Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić izašli su u subotu automobilom Audi u diskoteku u Vitezu, a posljednji put na Facebooku su se objavom oglasili u 21.20 sati.

Zadnja aktivnost na društvenoj mreži bila je u subotu u ponoć i od tada im se gubi svaki trag. Njihov nestanak prijavljen je policiji. Kako bi ovaj slučaj koji je uznemirio bh. javnost, naročito građane Zenice, čim prije riješio policijski komesar Semir Šut formirao je Štab koji intenzivirano radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Pošto su provjerili bolnice i saobraćajne nesreće, policija je, kako tvrdi majke jednog od trojice nestalih, također poduzela određene aktivnosti na pronalasku mladića.

Jedna od posljednjih osoba koje su vidjele i razgovarale sa mladim Zeničanima je djevojka iz Viteza.

Nestali Zeničani 3

Prema njenim riječima, prišao joj je jedan od mladića, upoznali su se i popili piće.

Potom su nju, njenu sestru i prijateljicu zvali da idu zajedno sa njima u Tron, međutim one nisu prihvatile poziv.

Kako doznaje 072info od osoba bliskih nestalim mladićima, do sada su primili nekoliko dojava da su viđeni živi, uglavnom da stopiraju prema Sarajevu. Međutim, još je prerano govoriti o tačnosti ovih navoda.

VIĐENI U SARAJEVU? Tri mladića iz Zenice kojima se izgubio svaki trag nakon što su izašli u diskoteku u Vitezu navodno su viđeni u Sarajevu, izjavio je za N1 otac jednog od nestalih mladića.

- Imamo informacije da se nalaze na području Vogošće i da su u nedjelju predvečer viđeni na Ciglanama. To nam je javio jedan gospodin koji tvrdi da ih je prepoznao, izjavio je Alija Kozlić, Amarov otac.

On navodi  da su Husein Delić, Amar Kozlić i Almen Begović radne kolege te da su u Vitez izašli kako bi se proveli, te da nisu problematični momci.

Nestali Zeničani 3

- Otišli su u mom automobilu marke Audi, a vozio je Amar. Oni su iz diskoteke izašli u 12 sati navečer i od tada su im isključeni mobiteli i gubi im se svaki trag, zaključio je Alija Kozlić te uputio apel svima da ukoliko prepoznaju mladiće javi policiji.

Zabrinute porodice, koje vjeruju u sretan ishod cijele priče o nestanku, mole sve ljude dobre volje da ukoliko znaju bilo kakvu informaciju o nestalim, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu.

POVEZANO
Lašva izvlačenje automobilaAUTOMOBIL I DVA TIJELA IZVUČENA IZ RIJEKE LAŠVE: U autu bili nestali Zeničani?!