U spektakularnoj finalnoj večeri 12. sezone "Zvezda Granda" u Beogradu po odluci stručnog žirija i SMS glasova publike pobijedio je Anid Ćušić iz Mostara.

Brojanjem glasova odlučeno je da je on pobjednik. Mladom pjevaču je Jelena Karleuša uručila pobjedničku statuu, a predstavnik kompanije "Auto Čačak” uručio mu ključeve automobila "Škoda Rapid". Pored toga on je osvojio pesmu i spot od “Grand produkcije”.

- Javno bih se zahvalio svojim roditeljima, Mariji Šerifović i Jeleni Karleuši kao i svim članovima žirija i publici, izjavio je Anid i dodao da mu je posebna čast što treba pjevati na koncertu Marije Šerifović u Sarajevu.

Anid Ćušić miljenik je djevojčica koje prate ovogodišnje "Zvezde Granda", o čemu govori velika popularnost 20-godišnjeg mladića iz Mostara na društvenim mrežama. Osim Instagrama i Facebooka, Anid može da se pohvali i velikim brojem pregleda na obradama popularnih pjesama na svom YT kanalu, gde je moguće pronaći preko 80 video covera.

I pored mladih godina, Ćušić pokazuje ozbiljnu posvećenost muzici, te tako iza sebe ima završenu osnovnu i srednju muzičku školu. Iako je u ovoj sezoni bez problema došao do finala, Anid je neslavno prošao u ranijim pokušajima da se probije u istom takmičenju. Konstantni nastupi širom Bosne i Hercegovine, s bendom u kom je ranije svirao klavijature a sada je samo glavni vokal, očigledno su urodili plodom, tako da je Ćušić znatno napredovao kada je o pjevanju reč u protekle dvije godine.

POVEZANO
Saša Popović 1"Došlo je do prezasićenja" SAŠA POPOVIĆ NAJAVIO PROMJENE U "ZVEZDAMA GRANDA"