Nakon ubistva djevojke Lane Bijedić (19) iz Mostara, policiji se svakodnevno javljaju građani s korisnim informacijama.

Otkriveno je da je Lana propješačila sama cijeli put od autobusnog kolodvora u Čapljini do blizine mjesta ubistva u mjestu Studenci pored Ljubuškog, objavio je "Večernji list BiH", navodeći da je u pitanju ekskluzivna informacija.

Naime, te nedjelje Lana se na ruti kojom je pješačila povremeno zaustavljala i osvrtala oko sebe i sve je izvjesnije da je prethodno postojao neki dogovor. Odnosno da je nekog čekala ili s nekim dogovorila susret...

POVEZANO
Lana Bijedić vijaduktNOVE ŠOKANTNE INFORMACIJE O SMRTI LANE BIJEDIĆ Pješačila 6 km, još u januaru je NAPISALA TESTAMENT!?

POVEZANO
Lana Bijedić FacebookTUGA! Potresni status majke ubijene studentice: "Znam da je Lana bila neobična..."

KANTONALNI MUP došao je do informacije da je automobil viđen neposredno kod mjesta zločina.

Kako piše Večernji list, automobil je lociran u jednom od lokalnih sela, ispred jedne kuće. Međutim, vozilo još nije izuzeto i još se nije počelo s vještačenjem, a razlog je što MUP-u još nije odobren nalog da ga se vještači, a dok se to ne učini, policija nema zakonske ovlasti izuzeti vozilo. Na potezu je Tužiteljstvo ZHK-a da što prije ishodi nalog kako bi se vidjeli može li se ovaj automobil povezati s mjestom ubistva.

POVEZANO
Lana Bijedić GSSHRONOLOGIJA HORORA: Misteriozna smrt Lane Bijedić iz Mostara, gdje je lociran signal posljednji put

DJELO NEURAČUNLJIVE OSOBE? Kako je izjavio Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva ZHK-a koji provodi istragu, vjerovatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji već je vjerovatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe.

Lokalni MUP, potpomognut drugim policijama i sigurnosnim agencijama u BiH sve provjerava i danonoćno radi kako bi počinitelj bio priveden licu pravde.

PRETRAGA TERENA. Još traje pretraga terena gdje se dogodilo ubistvo, vještačenje laptopa i izuzetih stvari iz stana u kojem je Lana u Mostaru živjela s majkom Ninom, dekanicom Fakulteta informacijih ttehnologija na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Čekaju se i informacije iz Laninog mobitela za koji se vjeruje da bi mogao pokazati posljednje pozive i poruke koje je Lana i kome uputila na dan nestanka.

POVEZANO
Lana Bijedić Novo groblje BGTijelo Lane Bijedić (19) KREMIRANO NA BEOGRADSKOM NOVOM GROBLJU prema majčinoj želji

Inače, Lana je često sama, s prijateljima, s majkom dolazila na Božjak, Kravicu, Trebižat. To mjesto ju je jako zanimalo i proljetos se, prema svjedočenju mještana, prilikom boravka na Božjaku, znala fotografisati uz vodu, u kafićima... ali i raspitivati se za te i neke druge lokacije na tom području.

Podsjetimo, Lana Bijedić ubijena je u nedjelju 06.10. Na tijelu su pronađeni tragovi udaraca i davljenja. Nakon ubistva njeno tijelo ubačeno je u rijeku Studenčicu, piše Ero.tel.

POVEZANO
Lana Bijedić ispraćaj 1MOSTAR: Tuga i suze na ispraćaju Lane Bijedić, UKOP PO ŽELJI MAJKE U BEOGRADU