Na telefon se javio tek što je izašao iz operacione sale, a da se još nije ni presvukao poslije intervencije za pamćenje

"Radilo se o potpuno iščupanoj ruci, od lakta prema ramenu... Pored toga što je bila iščupana, ruka je bila i opečena. Ipak, uspeli smo da je sačuvamo i prišijemo vrlo uspješno".

Ovako je akademik prof. dr Marko Bumbaširević, čuveni mirkohirurg, opisao kako je protekla operacija voditeljke Dee Đurđević, kojoj je autobus jutros, u nezgodi kod bolnice "Dr Dragiša Mišović", otkinuo ruku.

POVEZANO
Dea Đurđević nesrećaSTIGLE NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU VODITELJKE PINKA: Ruka je spašena!?

Iako je jedva stajao na nogama, doktor je zvučao presrećno što je ovako tešku operaciju do kraja uspio odlično da izvede.

"Mrtav sam umoran, krvav, znojav, još nisam ni stigao da se presvučem. Odlično smo prišili ruku. Naravno, moraćemo još da je pratimo, ali očekujemo da će sasvim normalno moći da je koristi", poručio je.

Na pitanje koliko je takvih operacija do sada uradio, budući da se smatra osnivačem mikrohirurgije u Srbiji, dr Bumbaširević samo se nasmijao:

"Ih, toliko da ne mogu ni da izbrojim. Vjerovatno sam uradio dovoljno čim su me postavili za predsjednika Evropskog udruženja mikrohirurga", odgovorio nam je kroz osmijeh.

POVEZANO
Dea Đurđević nesreća printscreenPojavio se SNIMAK jezive nesreće VODITELJKE: Dok je Hitna odvozi, Dea drži desnom rukom PRAZAN RUKAV

Koliko je Deina operacija bila teška i komplikovana, slikovito objašnjava on, pokazuje i to da su morali da urade 10 anastomoza krvnih sudova (prirodno ili vještački stvorena veza između šupljih struktura u organizmu čovjeka, prim. aut.).

Operaciju su, zajedno sa prof. dr Bumbaširevićem, izveli prvi asistent Čedomir Vučetić, asistent Palibrk, Dr Petrović Aleksandra i doktor Šarac sa VMA.

Akademik prof. dr Marko Bumbaširević smatra se osnivačem mikrohirurgije u Srbiji kada je, još na početku, radio transplantacije kostiju, prstiju sa nogu na ruke, rekonstrukcije šake.

POVEZANO
Dea Đurđević mjesto nesrečeDEA ĐURĐEVIĆ, KAD SE PROBUDILA NAKON OPERACIJE i vidjela šta joj je s rukom, samo kratko poručila...