Prijevremeno rođena beba poznatog srpskog rukometaša Nedeljka Neđe Jovanovića preminula je u jutarnjim časovima u porodilištu GAK Višegradska.

Njegova vjerenica se zbog komplikacija prijevremeno porodila u 22. nedelji i rodila bebu od svega 600 grama.

Uprkos naporima doktora GAK, neonatologa i pedijatara, i hitnom smeštanju u inkubator, beba nije izdržala.

Podsjetimo, ovaj bivši reprezentativac saslušan je zbog pokušaja da uđe u porodilište u Višegradskoj.

Naime, prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da sasluša bivšeg rukometnog reprezentativca Nedeljka Jovanovića povodom događaja u porodilištu u Višegradskoj, kao i da uzme izjave od medicinskog osoblja koje je prisustvovalo incidentu, a koji je, prema pisanju medija, on izazvao.

Portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić izjavila je Tanjugu da tužilaštvo očekuje izvještaj policije nakon što obavi razgovore sa svima, nakon čega treba odlučiti o daljem postupanju. Traženi su i video snimci događaja.

Mediji su prenijeli da je Jovanović u utorak ispitan u policiji, kao i da je priznao da je pogrešio i da se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedjelju uveče, kada su se supruga prijevremeno porodila u šestom mjesecu trudnoće.

Rukometaša je prijavila jedna od medicinskih sestara, koja je te noći bila dežurna u zgradi porodilišta u Višegradskoj.

Jovanović je dan nakon incidenta, ponovo posjetio GAK Višegradsku, da bi se medicinskom osoblju izvinio za svoje ponašanje.

Mediji prenose da je on u nedjelju oko pola dvanaest uveče upao u porodilište, gdje je pokušao da razvali vrata, da je vikao i krivio ljekare za prijevremeni porođaj njegove vjerenice, kao i da je ušao i u dio gdje se žene porađaju gdje je civilima pristup zabranjen.

GAK Višegradska