Poznati MMA borac Marcus Kowal i njegova nevjenčana supruga Mishel Eder na dirljiv način su se oprostili od svog 15-mjesečnog sina Liama.

U utorak naveče, dječačić je isključen s aparata, nakon što su doktori proglasili moždanu smrt. Mališan je stradao u nesreći u subotu, a doktori su se bezuspješno borili tri dana.

Kowal, koji je porijeklom iz Švedske, postavio je fotografiju na Facebook, uz koju je, dijelom na engleskom, dijelom na švedskom jeziku, napisao:

«Good night bebisen, you'll always be with us. Pappa älskar dig» (Laku noć, bebo, uvijek ćeš biti sa nama. Tata te voli).

Smrt dječaka Liama 0

Eder je također postavila fotografiju, koja pokazuje kako drži ručicu svog sinčića, pored mekane igračke:

- Kažem zbogom mom svjetlu, mojoj ljubavi, prije nego što on ode da spasi živote. Ova bol je neizdrživa. Liame, volim te. Zagrlite svoju djecu, uvijek ih ljubite. Nemojte nikad izgubiti strpljenje. Ostavite svoje telefone na stranu, i igrajte se s njima – napisala je majka u dirljivoj poruci, uz hashtag #rememberliam

Smrt dječaka Liama 0

Dječak je nastradao dok je šetao sa ocem i tetkom u gradu Hawthorne u južnoj Kaliforniji (SAD). Na pješačkom prelazu nesreću je izazvala pijana vozačica.

Smrt dječaka Liama 0

Mali Liam s roditeljima

Oboje, i dječak i tetka su pretrpjeli ozbiljne povrede, a mališan nije preživio, uprkos svim naporima medicinskog osoblja da sačuvaju njegov život.

Roditelji su odlučili da doniraju organe.

(Doznajemo.com)