Kineskinja Vang Ši iz Tijanpinga, u provinciji Hunan, tvrdi da je trebalo da se porodi još 15.11.2015., a 18.08. ove godine i dalje je trudna!?

Kako tvrde lokalni mediji, ostala je u drugom stanju februara prošle godine i malo se zabrinula kada joj je porođajni termin prošao. Od tada svake nedjelje putuje na kontrolu u bolnicu - do sada 30 puta - što je prouzrokovalo bolničke troškove u iznosu od 10.000 juana.

Navodno, kada je bila u 14. mjesecu trudnoće, ljekari su joj rekli da ne mogu da je porode carskim rezom, zato što fetus nije dovoljno sazrio.

Kada je riječ o dužini trudnoće, rekord drži Amerikanka Bjula Hanter, koja se porodila 1945. poslije 375 dana, a Vangova je navodno trudna već 517 dana.

Međutim, mnogi su sumnjičavi. Kineski novinari su se raspitali u bolnici: jedan doktor je rekao da je tako nešto “nemoguće”, a drugi je izjavio da je bolnica tražila od žene da se podvrgne ultrazvučnom pregledu, što je ona odbila.

- Provjerio sam rezultate, vjerovatno je u 38. nedjelji trudnoće i sve izgleda normalno. Nema ni medicinskih, niti bilo kakvih drugih dokaza da je 17 mjeseci u drugom stanju - kaže ljekar sa ginekološko-akušerskog odjeljenja.

Vang nema dokumentaciju o pregledu na početku trudnoće, a dozvolu za porođaj je tražila tek u novembru 2015. godine, neposredno prije termina.

Vang, međutim, tvrdi da je u trudnoći dobila više od 30 kilograma i da sada ima 78 kilograma. Kako se navodi, beba je teška 3,8 kilograma. Ona kaže da se treba poroditi carskim rezom u 18. mjesecu trudnoće.