25-godišnja djevojka, prema procjenama doktora, ima tek nekoliko dana života, nakon što je njeno tijelo odbacilo dvostruki transplant pluća, koji je primila 2014. godine. Ona je trenutno na palijativnoj njezi i treba joj maska sa kisikom 24 sata dnevno.

Nardya Miller, make-up artist iz Brisbanea (Australia), pati od cistične fibroze cijeli svoj život i bila je na operaciji prije dvije godine. Sada su organi počeli otkazivati.

U dirljivom postu na Instagramu, ona je opisala kako «ne odustaje», nego jednostavno «pušta stvari da idu svojim tokom», sa porukom svim ljudima: «Molim Vas, preklinjem Vas, živite svaki dan svog života punim plućima»:

- Možda te poznajem cijeli život, možda 10 godina, a možda te znam samo kratko vrijeme, ali za samo sedam dana više te nikad neću poznavati. Više nikada neću vidjeti tvoje lice, nikada više neću razgovarati s tobom, dotaknuti te, zagrliti, nikad više. Ali uvijek ću te voljeti, i prijateljstvo koje smo izgradili i uspomene koje imamo. Stvari u životu ne ispadnu uvijek onako kako smo planirali. Postoje neke stvarno velike stvari koje nikada neću imati, mjesta na koja nikada neću otići i stvari koje nikad neću vidjeti. Ali ću gledati. Uvijek. I smijati se. Jer sam bila tu. Nikada neću odustati, kao što nikada ni nisam. Sada, samo puštam stvari da idu svojim tokom. Molim te, preklinjem te, živi svoj život punim plućima.

Nardya Miller

Nardya je trenutno na palijativnoj njezi i treba joj maska sa kisikom 24 sata dnevno.

Njen vjerenik, Liam Fitzgerald, izjavio je da Nardya želi da svima poruči koliko je važna transplantacija organa.

«Jedini način da ljudi imaju drugu šansu za život je doniranje organa», on je izjavio za Sunshine Coast Daily.

Nardya Miller

Nardya Miller i njen vjerenik Liam Fitzgerald (Foto: Facebook / Nardya Miller)

Pokrenut je i račun na GoFundMe kako bi se pomoglo da se ispuni još jedna od Nardyjinih posljednjih želja – da se isplate Liamovi dugovi.