Meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna izdala je upozorenje za period od petka do utorka, a očekuje se sljedeće: Obilna kiša uz lokalno olujno nevrijeme, mogućnost za kratkotrajna plavljenja, zatim jak vjetar... Uz zahlađenje, posebno krajem vikenda, u najvišem gorju postoji mogućnost za kratkotrajnu susnježicu i snijeg.

U prognozi ove stranice piše sljedeće:

- Jesen je kalendarski već započela, a i vrijeme će idućih dana sve više poprimati jesenska obilježja. Uz česte prodore fronti sa zapadnog i sjeverozapadnog dijela Atlantika, što će kulminirati nastankom ciklone nad zapadnim Sredozemljem našu regiju čeka nekoliko izraženijih pogoršanja vremena!

Upozorenje na obilnu kišu, u petak i dane vikenda vrijedi ponajprije za Jadran, gorski dio Hrvatske, veći dio Hercegovine, zapad i jugozapad Bosne, veći dio Crne Gore, zatim jugozapad i zapad Makedonije.

Ponegdje bi u spomenutim područjima mogle pasti veće količine kiše za kratko vremensko razdoblje, što bi za posljedice moglo imati pojavu kratkotrajnih bujičnih poplava. Također se upozorava na mogućnost nastanka izraženijeg olujnog nevremena uz prolazno jak vjetar, jaku grmljavinu i obilne pljuskove.

Na Jadranu i Crnogorskom primorju će postojati uvjeti za nastanak pijavica.

U petak dijelom i u subotu na Jadranu i Crnogorskom primorju puhati će jak, povremeno olujni južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar, što može uzrokovati pojačanu valovitost mora i formiranje plime uz pojedine obalne dijelove ovih područja.

Također će tokom petka u Bosni, zatim kopnenim dijelovima Hrvatske, zapadnoj srednjoj i sjeverozapadnoj Srbiji, većem dijelu Crne Gore, Hercegovine i Makedonije zapuhati umjeren i jak, povremeno olujni južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar.

(Doznajemo.com)