Ljubo i Bekrija Seferović, optuženi za navodno izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobio tada 22-godišnji mladić Dženan Memić, danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni optužbi.

Sudski postupak protiv Seferovića vodio se dvije i po godine, a cijeli slučaj su pratile mnoge kontroverze. Dok je Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) pokušavalo dokazati da je Dženan žrtva saobraćajne nesreće, familija mladića vjerovala je da za Dženanovu smrt nije kriv Ljubo Seferović, već da je mladić ubijen!?

POVEZANO
Dženan Memić krug AlejaPRVI PUT SVJEDOČIO O SMRTI DŽENANA: "Nije bilo tragova koji upućuju na kontakt vozila i pješaka!"

PROTESTI. U sedam navrata su u Sarajevu organizovani prootesti kako bi se ukazalo na, tvrdilo se, propuste u radu organa gonjenja te kako bi se zahtijevala istina o smrti ovoga mladića.

Dženan Memić je 08.02.2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži dobio smrtonosne povrede usljed kojih je preminuo sedam dana kasnije. S njim je tada bila njegova djevojka Alisa Mutap koja je lakše povrijeđena.

JEDINI SVJEDOK. Iako je jedini svjedok događaja, tokom cijelog postupka tvrdila je da se ne sjeća šta se zapravo dogodilo. Neposredno nakon nesreće, pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji su prvi stigli na mjesto događaja tvrdila je da je nju i Dženana udarilo auto. No, kasnije sa sigurnošću to nije mogla potvrditi.

POVEZANO
Sestra Dženan Memić Alisa MutapSESTRA UBIJENOG DŽENANA MEMIĆA: Evo šta hoće Alisa Mutap i zašto me je prijavila da joj prijetim!