Đorđe Balašević sinoć je u Splitu imao jedan od najvećih koncerata u posljednjih nekoliko godina. Iako u Split dolazi svake tri godine, Spaladium arena je bila krcata. Čak i oni koji redovno obilaze Balaševićeve koncerte sinoć su bili iznenađeni repertoarom, a produkcija koju Balašević ima na "Baronovom balu" nadmašila je sve ono što su njegovi fanovi viđali posljednjih četrdeset godina otkako je na sceni.

Sinoć je u Splitu Balašević svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i obično, Balašević je pričao s publikom te prvi put progovorio o osjetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako praktično nikad ne pjeva tu pjesmu, nekolicina fanova u Splitu je sinoć tražila od Balaševića da zapjeva "Računajte na nas", koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio pjevati tu pjesmu.

- Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država, poručio je Balašević na iznenađenje mnogih.

Balašević je progovorio i o činjenici da postoji grad u kojemu je zabranjen i nepoželjan.

- U grad koji spominjem u sljedećoj pjesmi (Banjaluka, op.a) vjerovatno više nikad neću otići, jer sam zabranjen, nepoželjan i nisam dobrodošao. Nije bilo do mene...

Balašević je sinoć spomenuo i Donalda Trumpa. Nakon dugo vremena izveo je pjesmu Virovitica u kojoj spominje Donalda Ducka i Ronalda Regana. Našalio se kako više nije prijetnja Ronald, već Donald.

Budući u posljednje vrijeme kruže priče o njegovom nacionalizmu i huškanju ranih devedesetih, Balašević je još jednom podsjetio da ga je Slobodan Milošević zabranio u Srbiji - i na televiziji i na sceni.

- Slobodan Milošević mi je omogućio da vidim svijet. Zabranio me je na nacionalnoj televiziji i u Srbiji, pa sam tako ja svirao na obližnjem Novom Zelandu i u susjednoj Kanadi. Tako je svijet postao moja domovina...