Rodbina i prijatelji danas, odnosno sutra, ispraćaju sa ovog svijeta Mehmeda Karadžu i Nihada Klinu, mladiće koji su nastradali u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se prije devet dana dogodila kod tunela Tuk nadomak Jajca.

POVEZANO
Vrbas potraga 05/2017bPOTVRĐENA INFORMACIJA: U rijeci Vrbas, nadomak Jajca, danas su pronađena tijela dvojice mladića

Mehmedu Karadži danas je u 17. 30 sati klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju Doribaba u Jajcu.

Dženazu je predvodio Mehmedov brat Enes, a ispraćaju su prisustvovali brojni imami, džematlije, prijatelji Mehmedovi iz medrese i fakulteta, delegacija Rijaseta predvođena izaslanikom reisu-l-uleme direktorom Nusretom Abdibegovićem, delagacija Gazijine i Travničke medrese s direktorima Mensurom ef. Malkićem i Dževdetom ef. Šošićem, glavni imam MIZ Jajce Zehrudin ef. Hadžić, muftija travnički Ahmed ef. Adilović, otac Abdurahmana muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković te drugi vjernici.

Mehmed je živio s majkom i bratom, također svršenikom medrese, a otac mu je preminuo prije deset godina. Nakon završene Gazi Husrev-begove medrese i Elektrotehničkog fakulteta zaposlio se u jednoj sarajevskoj firmi.

- Bio je izuzetno cijenjen u džematu i među svojim prijateljima zbog svog ahlaka, a poznanici kažu da ga nikada nisu čuli da nekoga ogovara.

Pred polazak na put na pitanje brata gdje idu, Mehmed je kazao: "Idemo Ferhat-paši na noge!" - piše Faktor.

***

Nihada Klinu iz Sarajeva najbliži trebaju ispratiti u srijedu, također poslije ikindije-namaza - na mezarju u Boljakovom Potoku, kod Osnovne škole Umihana Čuvidina.

Mehmed Karadža dženaza

Prije nekoliko dana u Sarajevu je ukopan i Abdurahman Ljevaković, sin sarajevskog muftije Enesa ef. Ljevakovića, koji je također poginuo u ovoj nesreći.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Abdurahman Ljevaković posmrtnicaDA SE ČOVJEK NAJEŽI... Poznati efendija podijelio priču o TRI MLADIĆA koji su stradali u Vrbasu

POVEZANO
Nesreća tunel Tuk stradali mladići 1DIRLJIV OPROŠTAJ NJIHOVOG PRIJATELJA od trojice mladića koji su bili u `Cliu` koji je sletio u Vrbas

Trojica mladića su automobilom Renault Clio, iz još neutvrđenih razloga, sletjeli u Vrbas. Navodno su prethodno preticali kamion, a bili su na putu u banjalučku džamiju Ferhadiju. 

Tijelo Ljevakovića pronađeno je prilikom izvlačenja automobila iz rijeke, a nalazilo se na mjestu suvozača. Međutim, tijela njegovih prijatelja u automobilu nije bilo.

Mehmed Karadža dženaza

Za nastradalim Karadžom i Klinom policija, Federalna uprava civilne zaštite, pripadnici FUP-a, SIPA-e i ronilačkih klubova iz više gradova tragali su danima.

Potragu je otežavala mutna rijeka, a tijela mladića su pronađena jučer, stotinjak metara od mjesta nesreće, te su konačno izvučena iz Vrbasa i predana porodicama.