U teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Stara Dubrava kod Čelinca (BiH) u 2:15 sati život su izgubili rođaci Dragan (28) i Nemanja Janković (22). Dragan je vozio Audi 4, a Nemanja je bio na mjestu suvozača. Vozilom su sletjeli u rijeku Ukrinu 800 metra od kuće.

U Ukrinama danas vlada neizmjerna tuga. Inače, Nemanja je danas trebao proslaviti 22. rođendan.

POVEZANO
Hitna nosilaDRAMA U PRNJAVORU: Tokom odnosa u automobilu uz rijeku Ukrinu, žena gledala kako umire R.S.

Oni što je posebno užasavajuće je da su mladići preminuli pred očima njihovih sestara.

Prema tvrdnjama njihovih prijatelja obojica mladića rade u Sloveniji i za vikend su došli kući na odmor, javlja Srpskainfo.

Sinoć su bili na turniru i oko dva časa poslije ponoći krenuli su kući. Njih dvojica su bili sami u autu, a u vozilu iza njih išle su sestre od obojice momaka – navodi jedan od poznanika mladića.

Dodaje da dolaskom u blizinu mosta u Staroj Dubravi da je Dragan izgubio kontrolu nad vozilom i prvo udario u ogradu na početku mosta.

Vozilo se zatim snažno odbilo i odvalilo ogradu mosta i palo prvo na kamen, a zatim u rijeku. Jedan od prolaznika je odmah skočio u rijeku i uspio je izvući Dejana iz vozila, ali mu je on preminuo na rukama. Nemanja je ostao zaglavljen u vozilu i nisu mu mogli pomoći – ističe sagovornik kojeg citira Srpskainfo.

Ovim teškim saobraćajnim nesrećama nastavljen je crni niz stradalih na cestama RS tokom ljetnih mjeseci.

U julu ove godine smrtno je stradalo 16 lica, a najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena brzina.