Dvadesetogodišnji Halil Zahirović danas je ukopan u rodnim Saračima u Kalesiji, na lokalnom mezarju Zaseok, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i rodbine. U smrt jer otišao sa djevojkom koju je volio, a koja treba biti ukopana sutra u rodnom Seljublju nadomak Tuzle.

Halil i Asmira Smajić su bili u romantičnoj vezi posljednje četiri godine, a zajedno su išli i u Mješovitu srednju školu u Kalesiji. Kako doznajemo od Halilovog dajdže Nijaza, koji je na sestrićev ispraćaj došao iz Austrije, gdje živi posljednjih nekoliko godina, dvoje mladih se spremalo za vjenčanje.

- Njih dvoje su već dogovorili detalje oko svadbe, trebali su se vjenčati uskoro, i čekali su samo još da se njen otac vrati s terena i da saopšte i roditeljima. Sudbina je htjela da, eto, ne dočekaju brak, izjavio nam je Nijaz.

POVEZANO
Asmira Halil posmrtnicaKAKVA JE TO LJUBAV BILA... Familije dvoje poginulih mladih (20) ipak odlučile da ih ukopaju odvojeno

Podsjećamo, Halil i njegova 20-godišnja djevojka u subotu uvečer oko 22 sata poginuli su u kalesijskom mjestu Kazan Vir na lokalnom putu Kalesija - Gojčin. U još uvijek nerazjašnjenim okolnostima golf “dvojka” kojeg je Halil posudio od prijatelja sletio je s ceste i neposredno kod mosta “Sead Džafić” završio u rijeci Spreči.

Međutim, kako doznajemo od bližih članova porodice, golf se nije kretao prije nego je završio u Spreči, nego je bio parkiran pored puta, te je samo kliznuo u Spreču. Navodno, auto je kad je izvučen iz rijeke bio u brzini, a bila je podignuta i ručna kočnica, a u rijeci je završio zbog klizanja zemljišta pored puta. Lokalitet na kojem se to desilo bio je poznat među mladim iz tog kraja, koji su se tu vrlo često okupljali i družili. Tu noć osim Halila i Asmire, međutim, nikog drugog nije bilo.

Halil Zahirović dženaza 1

Rodbina i prijatelji se oprostili od Halila Zahirovića.  Na Halilovu dženazu danas su došli i Asmirini roditelji (Foto: Miren ALJIĆ)

Halila je danas ispratio i njegov najbolji drug Miki, koji posljednjih nekoliko godina radi u Švicarskoj, a koji se s Halilom redovno čuo svaki dan putem video poziva.

- Čuli smo se i te subote u toku dana, a dogovorili smo se da se čujemo i uvečer. Ja sam ga zvao u 11 uvečer, kako smo se i dogovorili, ali nije se javljao. Zvao sam ga i ujutro, ali ništa, pa sam pomislio da je otišao negdje na vikendicu. Ni sanjao nisam da ga više neću nikad vidjeti, izjavio nam je Miki.

Tijela dvoje mladih, koji se vjerovatno zbog siline udara nisu uspjeli izvući iz automobila koji je tonuo, pronašli su mještani tek ujutro, koji su u rijeci spazili potpuno potopljeni zlatnožuti golf dvojku.

POVEZANO
Asmira Smajić dženazaOCA MORALI DONIJETI NA ISPRAĆAJ: Asmira (20) ukopana je u rodnom Seljublju (FOTO)