Odjednom je zavladala vriska i galama, a prisutni su potom ugledali muškarca i ženu kako vuku i čupaju neku djevojku, za koju su u prvi mah pomislili da im je možda nešto ukrala.

Na mjesto događaja ubrzo su stigle tri policijske patrole, a policajci su se rastrčali na sve strane i razvadili aktere ove, kako se ispostavilo, prave porodične drame.

Naime, kako su nam ispričali očevici ove nesvakidašnje intervencije, učesnici ovog događaja su majka i kćerka, te njihov rođak.

Djevojka je, navodno, prije par dana otišla od kuće s momkom, a majka i rođak su danas pokušali da je silom vrate kući.

Mladić koji je pozvao policiju ispričao nam je da je sve bilo jako uznemirujuće zbog čega se i odlučio pozvati organe reda.

- Vukli su je i čupali sve od terminala do ovdje, ona se otimala, svi su vrištali, nisam znao šta se događa. Nazvao sam policiju i stvarno su došli u roku odmah - navodi ovaj mladić.

Ističe da "čuo sam kad su policajci rekli da je djevojka punoljetna i da oni tu ništa ne mogu, a posebno ne da je silom vrate kući".

Naša ekipa zatekla se na mjestu događaja dok su policajci razgovarali s mlađim muškarcem.

Kako smo doznali sve troje su pozvani u policijsku stanicu na informativni razgovor, a vjerovatno će zaraditi prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Izvor: Faktor