Rodbina i prijatelji jučer su sa infektivnog odjeljenja bolnice u Strumici iznijeli tijelo 49-godišnjeg preminulog pacijenta i zajedno sa bolničkim krevetom ga odvezli kući, pišu makedonski mediji.

Direktor bolnice Naće Gogov izjavio je da se "sve desilo kao u horor filmu" jučer oko devet sati, nakon što je preminuo 49-godišnji pacijent koji je malo prije toga primljen u teškom stanju, javlja Objektiv.

Taj pacijent je, naveo je, hospitalizovan na infektivnoj klinici s povišenom temperaturom, visokim krvnim pritiskom i malaksalošću i preminuo je za kratko vrijeme.

Bolesnika su u bolnicu doveli kćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je naveo Gogov, "dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu".

Kako ne bi izazvali incident, zaposleni u bolnici nisu pokušali da spriječe da tijelo bude odneseno, jer se radilo o većoj grupi ljudi, ali su slučaj odmah prijavili policiji.

Direktor bolnice je dodao da ne može da se zna da li je preminuli pacijent zaražen novim koronavirusom, jer nisu stigli da mu urade test.

Strumica je, kako navode makedonski mediji, novo žarište novog koronavirusa, sa trenutno 1.008 aktivnih slučajeva.