Sinu Sinana Sakića (61) Rašidu teško je palo to što mu se otac bori za život u bolnici u Tuzli. Pjevačev nasljednik, koji služi kaznu u zatvoru u Padinskoj Skeli zbog ubistva, zatražio je dozvolu da obiđe bolesnog oca.

- Rašidu je teško palo kad je doznao da je Sinanovo stanje kritično, nakon što su mu dva stenta ugrađena između žuči i jetre. Iako njih dvojica godinama ne pričaju, ova vijest ga je zaboljela. Preko advokata je uputio molbu da mu dozvole da otputuje u Tuzlu uz policijsku pratnju kako bi vidio oca bar na pola sata - tvrdi izvor na koji se poziva beogradski Kurir.

POVEZANO
UKC TUZLA Sinan SakićSupruga Sabina POTVRDILA VIJEST O SINANU SAKIĆU IZ INTENZIVNE NJEGE UKC TUZLA: On je živ!

On dodaje kako Rašid krivi sebe za to što je njegov otac narušio zdravlje.

- Sve bi dao da može da vrati vrijeme i ispravi svoje greške. Sada bi volio da ga vidi, makar i u bolničkoj postelji, i da mu kaže sve što ga tišti. Volio bi da se pomire i nada se da će mu policija tu molbu uslišiti - završava izvor.

Inače, Rašid Sakić sljedeće godine treba biti pušten na slobodu. Sinanov sin je optužen da je 2002. godine u Loznici ubio prijatelja Dragoljuba Despotovića i pokušao da likvidira Radomira Lazića. Tereti se i za posjedovanje oružja i narkotika, kao i za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Otkako je u zatvoru, Sinan ga je posjetio samo jednom, o čemu je govorio prije tri mjeseca.

- Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor. Rekao sam mu: "Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja ti više neću dolaziti". I majka ga je samo jednom posjetila. Ni ona ga navodno nije nikad voljela - izjavio je tada Sinan.

POVEZANO
Sinan Sakić sinSINAN SAKIĆ PROGOVORIO O VELIKOJ TRAGEDIJI U ŽIVOTU: Kako je njegov sin postao ubica...

(Doznajemo.com/Kurir.rs)