Savicu Popova (25) iz Novog Miloševa, medicinskog tehničara Opšte bolnice u Kikindi, njegove kolege poslale su na zaslužen odmor u Čanj na Crnogorskom primorju. 10-odnevno ljetovanje poklon je Sindikata bolnice za njegov herojski čin.

Savica je praktično spasio život jednoj Amerikanki na avionskom letu između Rima i Atlante.

On je 45 minuta reanimirao ženu, sve dok avion nije sletio u najveću vazdušnu luku u SAD. Još tada je Sindikat bolnice odlučio da kolegu nagradi ljetovanjem. Posebna je priča koga je ovaj sjajan momak poveo u Čanj...

Odlučio sam da povedem moju majku Ljiljanu. Ona nikad nije bila na moru. Kad sam doznao da su kolege riješile da me iznenade aranžmanom za dvije osobe, nisam imao dilemu koga ću povesti. Drago mi je što je mama konačno vidjela more, ali i što u bolnici radim sa tako divnim ljudima – priznaje Savica.

– Tokom leta, oglasio se kapetan iz kokpita. Želio je da zna da li među putnicima ima medicinskih radnika, jer je kod jedne žene došlo do srčanog zastoja. Ustao sam bez razmišljanja i uputio se ka zadnjem dijelu aviona. Žena je već pala, a ja sam odmah započeo reanimaciju, prisjeća se Savica i dodaje da više nema ugovor na tri mjeseca.

Sad imam ugovor na pola godine. Razmišljao sam da napustim ovaj posao i državu. Na kraju sam odustao od odlaska u inostranstvo. Volim ovaj posao, a posebno što sam u prilici da pomažem bolesnim ljudima – skromno će profesionalac i sin za primjer.

POVEZANO
Dr. Anel Okić avionDRAMA NA 10.000 METARA: Doktor Anel iz Zenice u avionu izveo operaciju i spasio život Francuzu!