Policijski službenici PU Bugojno danas oko 15 sati izvukli su iz rijeke Vrbas djevojku Š.E. Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su istakli da ne mogu potvrditi je li riječ o pokušaju samoubistva ili je djevojka slučajno pala u vodu.

Policajci Esmir Šljivo i Blaž Alvir, koji su obavljali redovnu patrolnu djelatnost, nakon prijave odmah su došli na mjesto događaja.

- Dok smo dobili prijavu nismo tačno znali gdje je djevojka koju Vrbas nosi, svako minut smo dobijali informaciju gdje bi se mogla nalaziti, javili su nam da je u blizini Kuljanskog mosta gdje smo se odmah i uputili, nakon dolaska izašao sam iz vozila i vidio da Vrbas nosi nepoznato tijelo i da daje znakove života, u dužini od 20 metara ispred mene nalazila se djevojka, ušao sam u Vrbas ne znajući dubinu rijeke jer je bila mutna, rijeka me je počela da nosi ali nisam odustajao, došao sam do djevojke i okrenuo je prema sebi da vidim da li daje znakove života u tom trenutku sam primjetio da je živa i javio kolegama Blaž Alviru i Ameru Ahmetoviću koji su mi pomogli da djevojku izvučemo iz rijeke – izjavio je policijski službenik Esmir Šljivo za naš portal.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrdili su nam da je brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika djevojka spašena te da se nalazi van životne opasnosti.

Izvor: Bugojno-danas.info