Južnokorejska vojska objavila je sedmominutni video na kojem je zabilježen bijeg sjevernokorejskog graničara u Južnu Koreju.

Vojnika koji je zadobio šest prostrijelnih rana uspjeli su do granice dovući vojnici Južne Koreje.

Doktori su se danima borili za njegov život, a sad je objavljeno da se nalazi van direktne životne opasnosti i da komunicira s medicinskim osobljem. Kako nakon buđenja ne bi doživio šok, na zid sobe zalijepljena mu je zastava Južne Koreje kao dokaz da je uspio prebjeći.

Dramatičan snimak počinje u 15 sati i 11 minuta po lokalnom vremenu. Na njoj se prvo vidi vojni terenac kako juri po praznoj cesti i sve više ubrzava dok se približava kontrolnoj tački. Vozilo je projurilo kraj jedne zgrade i krenulo prema mostu koji vodi prema centrali sjevernkorejske vojske na graničnom prelazu.

Iz zgrade u tom trenutku izlaze brojni vojnici koji su krenuli prema odbjeglom kolegi. Nakon što je automobilom udario u nešto, svoj put prema slobodi morao je nastaviti nogama. U 15 sati i 15 minuta jasno se vide četiri sjevernokorejska vojnika koji jure za bjeguncem. Pucaju po njemu, a jedan vojnik iz nepoznatih razloga pada na tlo. Poslije je utvrđeno da su dva vojnika sa Sjevera nezakonito prešla granicu.

Sljedeći kadar prikazuje scenu koja se dogodila u 15:43 na kojoj se vidi kako teško ranjeni vojnik nepomično leži kraj jednog zida na južnokorejskoj strani. Tu opet dolazi do pauze i 12 minuta poslije tri vojnika Južne Koreje dolaze do ranjenika i premještaju ga na sigurno...