Atifa Ljajić (59) iz Novog Pazara druga je najstarija porodilja u Srbiji ikad. Atifa je predivnu djevojčicu Alinu na svijet donijela 20. juna u GAK «Višegradska» u Beogradu, gdje je ležala od 31. marta zbog visokorizične trudnoće.

Ostala je trudna pomoću vantjelesne oplodnje, a kada je prvi put uzela u naručje svoju tek rođenu kćerkicu, tvrdi da od nje nije bilo srećnije žene. Konačno je, posle toliko muka i truda, ono što je željela cijelog života - majka.

Ona i suprug Šerif Nokić (68) a nestrpljenjem i velikom srećom dočekali su dan da sa svojom bebom dođu kući u Novi Pazar.

- Nakon petog pokušaja vantjelesne oplodnje, uspjela sam da zatrudnim i rodim bebu. Znala sam da će biti veliki rizik u ovim mojim godinama, ali želja mi je jedina u životu bila da imam dijete, i ona mi se ostvarila. Uopšte se nisam plašila za svoj život. Hrabrost mi je Bog dao, sudbina mi je takva bila i sve je išlo kako treba, ispričala je ona ushićeno.

Atifa je, inače, sestra od strica Rasima Ljajića, ministra trgovine u Srbiji. Njen suprug Šerif Nokić (68), koji u početku nije bio za to da u njihovim godinama budu roditelji, sada je, navodno, presrećan.

- Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, vidjevši njenu veliku hrabrost, navodi on.

Ponosni roditelji spremni su da, pomlađeni rođenjem djevojčice, trčkaraju za njom, iako, kako i sami kažu, imaju i nekih zdravstvenih problema: Atifa s krvnim pritiskom, a njen suprug s dijabetesom, uz ugrađena tri bajpasa. Uz najširi osmijeh, tvrde da im je beba udahnula snagu za novi život.

- Imaćemo dovoljno i elana i snage da trčkaramo za bebom. Osjećam se odlično, bolje nego ikada u životu, srećna je Atifa.